x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colonelul Dragomir cere o sută mii de lei daune morale de la Traian Băsescu

Colonelul Dragomir cere o sută mii de lei daune morale de la Traian Băsescu

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Noi 2008   •   00:00

Ionel Dragomir l-a dat în judecată pe Traian Băsescu, cerându-i să spună dacă el este “colonelul Dumitrescu”, despre care şeful statului declara, în 2005, că a încurcat operaţiunile de salvare a celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak.



Fostul colonel în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) Ionel Dragomir a solicitat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, ca preşedintele Traian Băsescu să-i plătească daune de 100.000 de lei, în cadrul. Tot la termenul de miercuri, Ionel Dragomir a solicitat instanţei introducerea în proces a SIE şi a Serviciului Român de Informaţii. Pe de altă parte, magistraţii s-au sesizat din oficiu cu privire la competenţa instanţei de a judeca acest dosar, urmând să decidă dacă procesul rămâne la Tribunalul Bucureşti sau va fi trimis la o judecătorie de sector. Ionel Dragomir l-a dat în judecată pe Traian Băsescu considerând că afirmaţiile şefului statului au avut ca efect demiterea sa din SIE, fără a exista dovezi că el este “colonelul Dumitrescu”.

Avocatul său, Antonie Popescu, spune că, în cazul în care şeful statului va recunoaşte că Dragomir este “colonelul Dumitrescu”, atunci trebuie să aducă dovezi, iar dacă nu le are atunci trebuie să plătească daune. După ce a fost dat afară din SIE, Ionel Dragomir a dat în judecată instituţia şi pe 27 martie Curtea de Apel a dispus anularea actului administrativ de trecere în rezervă a fostului colonel.Instanţa a dispus reintegrarea acestuia în funcţia avută la SIE, însă Serviciul a declarat recurs. Ionel Dragomir susţine că a fost trecut în rezervă în mod abuziv, pe motiv că ar fi fost sursa jurnalistului Ovidiu Ohanesian.

×
Subiecte în articol: romania dragomir