x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colonelul Nicolae Cornea este noul şef al IGSU: "Este o provocare şi o onoare pentru mine să ocup această funcţie"

Colonelul Nicolae Cornea este noul şef al IGSU: "Este o provocare şi o onoare pentru mine să ocup această funcţie"

24 Ian 2014   •   08:44
Colonelul Nicolae Cornea este noul şef al IGSU: "Este o provocare şi o onoare pentru mine să ocup această funcţie"

Colonelul Nicolae Cornea a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, anunţă Agerpres. Cornea îl înlocuieşte în funcţie pe generalul de brigadă Ion Burlui, care şi-a dat demisia.

Noul şef al IGSU a declarat că este o provocare şi totodată o onoare să ocupe această funcţie, având în vedere contextul actual, imediat după producerea accidentului aviatic din Cluj. "Este o provocare şi o onoare pentru mine. Sper ca experienţa mea profesională să vină în sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă", a afirmat Cornea.

Decizia de numire a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Colonel Ion Burlui şi-a înaintat miercuri demisia din funcţie. Fostul şef al IGSU preciza, atunci, că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, dar că îl "doare sufletul" că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că şi-o poate depune singur.

"Sunt în măsură să adopt cu demnitate orice măsură. Nu aştept să mi-o ceară cineva (n.r. - demisia) pentru că sunt în măsură să o depun singur. Eu nu îmi imput nimic. Noi nu putem decât să vorbim de lege, nu pe lângă lege. Mă refer la Legea 741/2008 referitoare la modul în care se manageriază accidentele aviatice civile. Important este (n.r. - după acest incident) să fie luată o măsură în favoarea oamenilor aflaţi în situaţii de urgenţă. Pe mine mă doare sufletul că sunt victime aşa cum a fost şi cazul cu acei şase oameni căzuţi cu maşina în canalul Dunăre - Marea Neagră, aşa cum a fost şi cu colegul nostru de la Feteşti", a declarat Burlui.

Premierul Victor Ponta a decis miercuri, în urma raportului primit de la vicepremierul Gabriel Oprea în legătură cu accidentul aviatic din Cluj, înlocuirea din funcţie a secretarului de stat în MAI Cătălin Chiper, solicitând totodată ministrului Transporturilor schimbarea directorului general al ROMATSA şi a directorului de operaţiuni, urmând să ceară înscrierea pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a unui raport privind activitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Ieri, ministrul de Interne, Radu Stroe, a demisionat din funcţie.

---------

Înainte de numirea la conducerea IGSU, colonelul Nicolae Cornea îndeplinea funcţia de prim adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Născut în 15 noiembrie 1967 în oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, colonelul Nicolae Cornea a absolvit în anul 1993 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' Bucureşti, ca şef de promoţie, fiind şi licenţiat în drept, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul ISU Vâlcea.

În perioada 1992 - 2010 a activat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, numai în arma pompieri, începând cu Brigada de Pompieri a Capitalei (1993­1994), continuând cu Comandamentul Trupelor de Pompieri (1994­1995), iar din anul 1995 s-a alăturat Grupului de Pompieri 'General Magheru' al Judeţului Vâlcea, unitate militară în care a ocupat atât funcţia de locţiitor al comandantului (1996­2004), cât şi cea de comandant, în anul 2004.

Din decembrie 2004, după constituirea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'General Magheru' al Judeţului Vâlcea, ca urmare a unificării celor două arme din cadrul ministerului - pompierii şi protecţia civilă -, colonelul Nicolae Cornea a devenit prim adjunctul inspectorului şef al ISU Vâlcea.

×