x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comandament convocat de Sorin Oprescu. Ce măsuri a luat Primăria Capitalei, în contextul atenţionării COD GALBEN de ploi

Comandament convocat de Sorin Oprescu. Ce măsuri a luat Primăria Capitalei, în contextul atenţionării COD GALBEN de ploi

de Mihaela Stănescu    |    14 Mai 2014   •   13:27
Comandament convocat de Sorin Oprescu. Ce măsuri a luat Primăria Capitalei, în contextul atenţionării COD GALBEN de ploi

Având în vedere avertizările meteorologice care anunţă ploi abundente în Bucureşti, Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat astăzi, la sediul Primăriei Capitalei, un comandament la care au participat reprezentanţi ai ApaNova, ai operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, direcţii de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, Administraţia Străzilor, ALPAB etc.

"Vom interveni cât mai rapid. ApaNova şi operatorii de salubrizare au amplasat deja utilaje în puncte fixe în toate cartierele Capitalei, astfel încât, imediat ce va fi necesar, să se poată interveni pentru eliminarea acumulărilor de apă cât şi pentru degajarea deşeurilor acumulate pe gurile de canal şi la rigole. De asemenea, fac un apel către organizatorii de evenimente din Bucureşti să îşi asigure construcţiile provizorii, iar constructorilor să ia măsuri de siguranţă a lucrărilor, pentru evitarea oricăror incidente provocate de intemperii", a declarat Primarul General care a solicitat reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să monitorizeze semafoarele şi să remedieze de urgenţă eventualele defecţiuni.

Încă de la declanşarea alertei meteo s-au luat măsuri de verificare a zonelor critice, de verificare a gurilor de scurgere şi a instalaţiilor de pompare din pasaje. S-a luat legătura cu Administraţia Naţională Apele Romane, pentru reducerea nivelului în albia superioară a râului Dâmboviţa, în vederea eliminării unei cantităţi cât mai mari de apă prin reţeaua de canalizare. În cazul în care situaţia o va impune şi se va ridica nivelul de alertă, echipaje ale Apanova se vor deplasa în punctele critice, pentru a degaja acumulările de apă.

De asemenea, echipele Apanova sunt pregătite să acţioneze, dacă este cazul, pentru deschiderea canalului descărcător în zona staţiei de epurare, pentru a creşte capacitatea de tranzitare a reţelei de canalizare.

În ceea ce priveşte operatorii de salubrizare, aceştia sunt pregătiţi de intervenţii, au asigurate utilajele, motopompele, astfel încât să poată degaja imediat ce este cazul gurile de scurgere, acumulările de apă la rigole precum şi pentru a elimina deşeurile necontrolate care ar putea să apară pe căile de rulare, în urma fenomenelor meteo. Totodată, echipele de lucrători ai ALPAB au pregătit vidanje şi se află în teren pentru a putea interveni în timp util dacă este cazul.

Reamintim că pentru sesizări privind RADET, ENEL, ApaNova etc. Primăria Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor nrumărul de telefon gratuit: 0800.800.868.

×
Subiecte în articol: avertizare inundatii Sorin Oprescu