x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Companie de telefonie: Clienţii vor suporta costurile după creşterea taxelor

Companie de telefonie: Clienţii vor suporta costurile după creşterea taxelor

19 Dec 2018   •   15:09
Companie de telefonie: Clienţii vor suporta costurile după creşterea taxelor
Sursa foto: Levente_Naghi/Getty Images/iStockphoto

Măsurile propuse prin Ordonanța de Urgența care vizează modificarea cadrului de reglementare a comunicațiilor electronice afectează iremediabil nu doar dezvoltarea economiei digitale, dar și interesele utilizatorilor finali, spun reprezentanții companiei Vodafone. Potrivit acestora, clienții vor fi nevoiți să suporte în prețul serviciilor achiziționate, atât noile taxe introduse, cat și creșterea celor existente.

Amintim că societățile din domeniul comunicațiilor vor fi obligate să plătească o taxă de 3% din cifra de afaceri, potrivit proiectului de la Finanțe.
Potrivit reprezentanților Vodafone, măsurile impuse în sarcina industriei sunt excesive, creșterile de taxe fiind fără precedent în istoria industriei de telecom din România. Necesitatea impunerii acestor măsuri este cu atât mai contestabilă, în condițiile în care industria va fi nevoită să aloce investiții masive pentru îndeplinirea obiectivelor de țară pe care Guvernul României este pe cale de a și le asuma în cadrul Strategiei Naţionale 5G.
Reprezentanții Vodafone mai spun că necesitatea aplicării măsurilor de creștere a taxelor existente și de introducere a unora noi nu are justificare în condițiile în care ANCOM înregistrează în cursul anului 2018 un excedent bugetar semnificativ, din care urmau să fie atribuite peste 500 milioane lei către proiecte din zona IT&C, conform unui proiect de Ordonanța de Urgență emis la sfârșitul lunii iunie a.c.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: vodafone taxe