x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană alocă peste 230 de milioane de euro în lupta globală împotriva coronavirusului

Comisia Europeană alocă peste 230 de milioane de euro în lupta globală împotriva coronavirusului

24 Feb 2020   •   11:58
Comisia Europeană alocă peste 230 de milioane de euro în lupta globală împotriva coronavirusului

Comisia Europeană a anunţat că va aloca 232 de milioane de euro pentru a ajuta lupta globală împotriva coronavirusului. O parte din bani vor fi alocaţi imediat, spun comisarii europeni, scrie Antena 3.

Totodată, o misiune a OMS şi a Centrului Europen pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor va merge marţi în Italia pentru a evalua situaţia. 

”Anunțăm mobilizarea a peste 230 de milioane de euro pentru a ajuta lupta globală împotriva coronavirusului. Este vorba despre o contribuţie comună a serviciilor sub conducerea comisarilor Urpilainen, Gabriel şi a mea”, a anunțat Janez Lenarcic, comisarul european pentru Gestionarea crizelor.

”Din aceste 230 de milioane, 114 milioane se vor duce către apelul OMS pentru pregătirea globală. Alte 15 milioane vor merge către susţinerea ţărilor partenere”, a mai spus comisarul european pentru Gestionarea crizelor.

Libera circulație a cetățenilor europeni în Spațiul Schengen nu este afectată de epidemia de coronavirus, au anunțat reprezentanții Comisiei Europene. Cu toate acestea, o eventuală suspendare a acordului Schengen nu este exclusă, Comisia lucrând în această perioadă la mai multe scenarii pe care le va avea în vedere în perioada următoare, în funcție de evoluția răspândirii virusului mortal în Europa, a anunțat Janez Lenarcic, comisar european pentru Gestionarea crizelor.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana coronavirus