x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană publică azi noul raport MCV

Comisia Europeană publică azi noul raport MCV

22 Oct 2019   •   09:45
Comisia Europeană publică azi noul raport MCV

România aşteaptă azi noul raport MCV. Draftul documentului, care conţinea concluziile preliminare, a stârnit un scandal uriaş între CSM şi Ministerul Justiţiei pentru că documentul a ajuns clasificat, transmite Antena 3

În timp ce premierul demis, Viorica Dăncilă, susține că se așteaptă ca raportul de astăzi să fie pozitiv, surse din Parlamentul European spun că este unul dintre cele mai dure din ultimii 10 ani.

În jurul prânzului, Comisia Europeană va publica acest raport pe site, iar imediat după, ministrul Justiţiei, Ana Birchall, va ieşi într-o conferinţă de presă pentru a vorbi despre acest raport. 

Pe lângă aspectele deja vehiculate în spaţiul public, singurul element de noutate în raportul MCV ar putea fi recent aprobatul raport al Inspecţiei Judiciare în care sunt devoalate practicile nelegale prin care DNA a pus presiune pe mii de magistraţi din toată ţara.

La data de 13 noiembrie 2018, Comisia Europeană a publicat cel mai recent raport MCV, acesta fiind şi cel mai dur pentru România din ultimii ani, în care ţara noastră are opt recomandări suplimentare, executivul european cerând Guvernului de la Bucureşti să suspende punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi să le revizuiască în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi GRECO.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana raport mcv