x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisie de anchetă pentru ASF. Ruşanu propune reducerea salariilor cu 50%

Comisie de anchetă pentru ASF. Ruşanu propune reducerea salariilor cu 50%

18 Feb 2014   •   15:13
Comisie de anchetă pentru ASF. Ruşanu propune reducerea salariilor cu 50%
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

PSD, UNPR şi PC au propus realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF şi nivelul de salarizare din această instituţie, liberalii anunţând că sunt de acord cu această iniţiativă. "Eu încurajez orice anchetă parlamentară", a declarat preşedintele Senatului, la Parlament, întrebat cum vede propunerea referitoare la o anchetă parlamentară privind situaţia de la ASF. Antonescu a precizat că le-a spus parlamentarilor liberali să voteze în favoarea unei comisii de anchetă privind ASF.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a motivat salariile mari din instituţie spunând că acestea sunt de două ori mai mici decât cele ale anterioarei conduceri a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

"Ce pot să vă spun, e că salarizarea e în concordanţă, în 2013 salariile conducerii ASF au fost la jumătate faţă de salariile fostei conducerei a CSA in 2012, iar pentru 2014 vom propune colegilor din Consiliul ASF reducerea salariilor cu 50% faţă de 2013.

În 2012, preşedintele CSA, a avut un salariu lunar de aproape 30.000 de euro, în 2012 preşedintele ASF a avut un salariu lunar de 14.000 de euro, iar pentru 2014, salariul propus va fi de 7.000 de euro.

Uniunea Social Democrată a propus o analiză parlamentară cu privire la activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară, potrivit unui comunicat.

"Ţinând cont de dezvăluirile apărute în ultima perioadă referitoare la activitatea şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară este subordonată Parlamentului României, Uniunea Social Democrată este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului României, referitoare la activitatea acestei autorităţi", se arată în comunicatul USD.





×