x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Compania Naţională de Drumuri a semnat azi contracte de infrastructură de circa 2,3 miliarde de lei

Compania Naţională de Drumuri a semnat azi contracte de infrastructură de circa 2,3 miliarde de lei

27 Noi 2008   •   00:00

Ministerul Transporturilor a anunţat, azi, câştigătorii unor licitaţii pentru mai multe contracte de infrastructură, cu o valoare totală de circa 2,3 miliarde de lei, fără TVA, printre aceştia numărându-se Colas (Franţa), FCC Construccion (Spania), Astaldi (Italia) şi Strabag (Austria).
Cel mai mare proiect, de 634,4 milioane de lei, fără TVA, vizează execuţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia şi a fost atribuit companiei Colas. Lucrările sunt finanţate de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi Guvern.
Alt contract se referă la construcţia tronsonului de autostradă Arad-Timişoara, de către consorţiul FCC Construccion-Astaldi. Contractul are o valoare de 482,9 milioane lei fără TVA.
Astaldi a primit şi contractul de proiectare şi execuţie a DN 79 Arad-Oradea, care necesită fonduri de 266,3 milioane de lei.
Strabag a fost declarat câştigător pentru proiectarea şi execuţia DN 19 Oradea - limita judeţului Bihor, respectiv limita judeţului Bihor - Satu Mare, contracte cu valori de 190 milioane de lei, respectiv 141 de milioane de lei.
Asocierea Spedition UMB-Tehnostrade va proiecta şi construi DN 12 Chichiş - Bixad, pentru 107,99 milioane de lei, iar consorţiul Mochlos (Grecia) - Romstrade va proiecta şi executa DN 12 Sândominic - Topliţa, în schimbul a 197,73 milioane de lei.
DN 15 Reghin-Topliţa va fi realizat de consorţiul Spedition UMB - Tehnostrade, pentru 262,3 milioane de lei.
Procedurile de atribuire a contractelor au fost realizate prin licitaţie internaţională cu precalificare, investiţiile fiind finanţate de BEI şi Guvern. Durata de execuţie, în cazul tuturor proiectelor, este de 24 de luni. Lucrările vor beneficia, pentru un interval de 24 de luni, de garanţie asigurată de constructor.
Toate sumele menţionate nu includ TVA.
Criteriile de atribuire au vizat cel mai scăzut preţ oferit de firmele care au îndeplinit condiţiile tehnice.

×
Subiecte în articol: observator milioane