x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Companiile petroliere îşi reduc producţia cu un milion de barili pe zi

Companiile petroliere îşi reduc producţia cu un milion de barili pe zi

09 Aug 2020   •   14:00
Companiile petroliere îşi reduc producţia cu un milion de barili pe zi

Cele mai mari companii petroliere din lume, Exxon, Chevron, Royal Dutch Shell, BP şi Total au înregistrat o reducere a valorii activelor de 50 de miliarde de dolari, pe fondul crizei coronavirusului, și îşi reduc producţia cu un milion de barili zilnic, potrivit Reuters.

Cererea pentru petrol a scăzut cu 30% în întreaga lume. Directorii companiilor se aşteaptă ca situația să se mențină şi în trimestrele viitoare, întrucât oamenii şi-au redus deplasările şi folosesc mai puţin carburamt, pe fondul crizei de coronavirus care a luat peste 700.000 de vieţi.

Exxon Mobil este singura dintre cele cinci companii care nu a înregistrat deprecieri semnificative ale activelor. Dar o reevaluare a planurilor ar putea genera o scădere semnificativă şi în cazul acesteia, întrucât a raportat eliminarea a 4,4 miliarde de barili reprezentând 20% din rezervele sale de petrol şi gaze.

La polul opus, compania BP a suferit o lovitură de 17 miliarde de dolari. Aceasta spune că îşi va recentra cheltuielile în următorii ani în domeniul energiei regenerabile în loc să mai investească în petrol şi gaze naturale.

Mediafax

×
Subiecte în articol: petrol companii