x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Complexul Turceni a cumpărat sistem antifurt de 100.000 de euro

Complexul Turceni a cumpărat sistem antifurt de 100.000 de euro

de Gabriela Mladin    |    22 Dec 2011   •   14:23
Complexul Turceni a cumpărat sistem antifurt de 100.000 de euro

Ca sa scape de hotii de motorina, Complexul Energetic Turceni a achizitionat un sistem antifurt pe care l-a montat pe toate locomotivele care transporta carbunele de la cariere la termocentrala. in ultima perioada, politistii au prins in flagrant cativa angjati ai complexului care sustrageau combustibil.

Complexul Energetic Turceni a investit 100.000 de euro intr-un sistem antifurt, pe care l-a montat pe toate cele 13 locomotive pe care le detine si le foloseste pentru transportarea carbunelui din carierele de exploatare pana la termocentrala. Conducerea institutiei sustine ca desi sistemul de monitorizare costa mult, paguba facuta de hoti in ultimii ani este aproape dubla. "Stoparea furturilor, pentru asta s-a facut investitia. Pe parcursul anului 2011 s-au inregistrat foarte multe furturi in cadrul complexului. Este o investitie necesara, pentru ca furturile de motorina nu s-au produs doar in 2011, ele au avut loc si cu ani in urma, deci investitia chiar era necesara", a declarat Elena Zamfir, purtatorul de cuvant al Complexului Energetic Turceni.

Furau motorina din locomotive

Nu de putine ori politistii au descoperit angajati ai termocentralei cu portbagajele masinilor pline de bidoane si canistre incarcate cu combustibil. Pana acum din cauza furturilor de motorina, 4 mecanici au ramas deja fara loc de munca si alti 5 angajati au contractele suspendate.
si la Politie au fost intocmite mai multe dosare penale privind furturile de combustibil de la Complexul Energetic Turceni. "Au fost constituite mai multe dosare penale pe numele unor persoane pentru sustragerea de combustibil de la Complexul Energetic Turceni. Doi dintre angajati au fost prinsi in flagrant si, in urma cercetarilor s-a constat clar ca acestia au sustras motorina din rezervoarele locomotivelor", a declarat Daniel Tica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj.

×
Subiecte în articol: combustibil energetic turceni antifurt