x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunele afectate de inundaţii din Sibiu vor primi de la Guvern aproape 3 milioane de lei

Comunele afectate de inundaţii din Sibiu vor primi de la Guvern aproape 3 milioane de lei

26 Iul 2018   •   15:16
Comunele afectate de inundaţii din Sibiu vor primi de la Guvern aproape 3 milioane de lei

Cele 13 comune sibiene afectate de inundaţiile din perioada 7-11 iulie vor primi de la Guvern aproape 3 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii. 

"Peste 2.840.000 de lei au fost alocate de Guvern celor 13 comune din judeţul Sibiu afectate de inundaţiile din perioada 7-11 iulie 2018. Guvernul României a aprobat, conform HG nr. 648/25.07.2018, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale, sumele solicitate de către prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, şi aprobate în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din 16.07.2018, pentru unităţile administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, comuna Orlat va primi suma cea mai mare, peste 1,4 milioane de lei, aici urmând să se refacă staţia de captare/ tratare a apei potabile şi a construcţiilor aferente. 

" Acest ajutor guvernamental înseamnă foarte mult pentru comunităţile afectate de calamităţile naturale. Vreau să-i asigur, totodată, pe cetăţenii judeţului Sibiu de toată deschiderea şi de implicarea mea absolută în rezolvarea, împreună cu autorităţile publice locale, a problemelor cu care se confruntă", a subliniat prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean. 

Banii alocaţi de Guvern sunt destinaţi, în cea mai mare parte, refacerii drumurilor şi a podeţelor afectate de inundaţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bani comune sibiene inundatii