x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concert de broaşte pe malul Bahluiului, spre disperarea urechilor vecinilor (VIDEO)

Concert de broaşte pe malul Bahluiului, spre disperarea urechilor vecinilor (VIDEO)

de Cristinel C. Popa    |    23 Apr 2012   •   16:42

Concert gratis in aer liber pentru toate categoriile sociale la Iasi! Orchestra 'Bahluiul' cu sediul pe malul drept al raului ofera seara de seara potpuriuri incantatoare. Muzica sub cerul instelat sau pe soarele torid al zilelor de primavara. Solisti de prima marime din speta batracienilor, cu gusa exersata in triluri de coloratura. Oac-oac. E vorba de 'colectivul' de muzicieni-broaste rasarit de curand in apa statuta de pe malul Bahluiului.

Stransi de nevoie pentru a pleca intr-un scurt turneu acvatic, 'artistii' saritori nu se sinchisesc de ascultatorii neatenti, unii chiar afoni de-a dreptul. Par a fi dornici de noi si noi provocari stilistice. Tipa cat ii tine gusa pentru ca nu le curge balta-n rau. O sa fie deblocat canalul cat de curand.

Acest concert inedit e ascultat insa seara de seara de saracii dintr-un cartier marginas al Iasiului. Zeci de case din chirpici intre gunoaie si sute de puradei. Catei, purcei, cai, magari, scrofite, cu totii te intampina in fata curtilor largi, multe dintre ele fara gard. Din cauza lucrarilor de dragare si decolmatare la malul Bahluiului, un canal partial infundat care se revarsa in 'fluviul' ce trece prin capitala Moldovei s-a umplut de cum a dat caldura cu sute de broaste. Canta neincetat zi si noapte, de ii face pe bietii oameni sa doarma blindati cu un cocktail de sedative, cu usile si geamurile bine ferecate. Ascultati cu atentie inedita inregistrare audio-video!

Bucurosi sunt doar copiii ce au parte gratuit de galagia de nedescris. 'Cand o sa vina seceta, toata apa de aici se topeste, nu mai ramane picior de broasca. Acum, ce sa facem, ascultam zi si noapte, mai bagam capul sub perna. Dormim doar cate putin. Doar n-o sa renuntam acum la casele noastre sa ne mutam la bloc doar din acest motiv primavaratec', spune un locatar al Dallasului din coasta cartierului Cicoare, pe malul Bahluiului, vizavi de sediul 'filarmonicii broscosesti'. Am tinut sa va facem cunoscuta intamplarea dat fiind ineditul situatiei. Pur si simplu scandalul sutelor de guse umflate e greu de prins chiar si in zilele noastre, cand natura o ia atat de des razna, cum bine stim fiecare.

×
Subiecte în articol: observator