x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concert eco la Budapesta

Concert eco la Budapesta

de Alexandru Nastase    |    22 Sep 2009   •   00:00
Concert eco la Budapesta

Comisia Europeană şi MTV au organizat un nou concert din campania "Play to Stop: Europe for Climate", important proiect european destinat luptei împotriva schimbărilor climatice. Susţinut de trupa britanică The Editors, concertul va fi difuzat pe MTV pentru o audienţă europeană estimată de 31 de milioane de telespectatori.




Evenimentul de la Budapesta este al doilea de acest gen organizate în acest an, dintr-o serie de trei. Concertul din capitala Ungariei îi urmează spectacolului susţinut în vară la Stockholm de artistul american Moby. Ultima reprezentanţie va avea loc în luna decembrie în capitala Danemarcei, Copenhaga, oraşul în care la doar câteva zile după concertul campaniei "Play to Stop" se va desfăşura cel mai important summit internaţional privind lupta împotriva schimbărilor climatice. La această reuniune politică, speră liderii europeni, se va semna noul acord internaţional de mediu, document ce va urma Protocolului de la Kyoto şi va trasa noua hartă a emisiilor de dioxid de carbon la nivel planetar. Practic, dacă negocierile merg aşa cum se doreşte, marile puteri ale lumii, dar şi statele în curs de dezvoltare vor semna un angajament prin care să reducă semnificativ emisiile anuale de CO2 şi alte gaze cu efect de seră, astfel încât efectele schimbărilor climatice să fie încetinite. Asumându-şi rolul de lider mondial în lupta împotriva încălzirii globale, Comisia Europeană şi-a propus trei ţinte majore până în 2020: creşterea cu 20% a eficienţei energetice, reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră şi utilizarea în proporţie de 20% a surselor regenerabile de energie. Măsurile vor duce, potrivit Comisiei, la o creştere spectaculoasă a utilizării surselor regenerabile de energie în fiecare ţară şi vor stabili obiective obligatorii din punct de vedere juridic, pe care guvernele trebuie să le realizeze.

ŞERBAN COPOŢ, ALĂTURI DE AMBASADORI
În campaniile media pentru sprijinirea acestor obiective se numără şi "Play to Stop", o importantă iniţiativă dedicată tinerilor. Realizată în parteneriat cu MTV, campania a desemnat ambasadori din fiecare ţară care să susţină iniţiativa. România este reprezentată de Şerban Copoţ, solistul trupei Animal X şi preşedinte al organizaţiei Generaţia Verde. Alături de Şerban, prezenţi la Budapesta pentru concertul trupei The Editors au mai fost vedeta tv din Suedia Shrine Raghe, fostul campion maghiar la aerobic Atttila Katus (ambasadorul Ungariei) şi actorul german Tobias Schenke. Din partea Comisiei Europene a fost prezentă Margot Wallström, vicepreşedinte.

AUDIENŢĂ-RECORD
Concertul "Play to Stop: Europe for Climate" a coincis cu Săptămâna Europeană a Mobilităţii, organizată tot cu sprijinul Comisiei Europene. Evenimentele organizate în această săptămână au încurajat cetăţenii să treacă la folosirea unor mijloace de transport ecologice. Concertul The Editors s-a bucurat de un real succes în rândul publicului maghiar, fiind înregistrat de MTV pentru a fi difuzat în perioada următoare. Audienţa estimată la nivel european pentru acest concert este de 31 de milioane de telespectatori.

×
Subiecte în articol: verde!