x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concurenta neloiala - Sicane grele la Blue Air

Concurenta neloiala - Sicane grele la Blue Air

de Dan Constantin    |    14 Oct 2005   •   00:00

Cursa de intoarcere a zborului inaugural al companiei aviatice low cost Blue Air pe ruta Paris a fost intarziata cateva ore de inspectorii autoritatii aeronautice franceze.

Corepondenta din Paris
Cursa de intoarcere a zborului inaugural al companiei aviatice low cost Blue Air pe ruta Paris a fost intarziata cateva ore de inspectorii autoritatii aeronautice franceze.
Pe aeroportul Bovais, situat in apropierea capitalei franceze, inspectia tehnica obisnuita (efectuata, de regula, la fiecare zbor inaugural) a fost facuta mai mult decat meticulous, de-a dreptul exagerat, punandu-i pe reprezentantii companiei romanesti si pe invitatii acesteia intr-o situatie jenanta. Invocandu-se taria unui arc de la scaunul stewardesei si unghiul de lipire a benzii scotch cu ajutorul careia se prinde extinctorul, inspectorii francezi au conditionat eliberarea autorizatiei de zbor de prezenta si actiunea unei echipe de mecanici de la Bucuresti sau, eventual, locali.

MANEVRE. Reprezentantul Blue Air, directorul Adam Vendling, a declarat pentru Jurnalul National ca "s-a facut un control exagerat, special pentru a crea probleme companiei noastre. Suntem convinsi ca este vorba despre o manevra a concurentei, facuta cu scopul mediatizarii presupuselor probleme, dat fiind ca la bord sunt prezenti reprezentanti ai principalelor cotidiane si posturi de televiziune romanesti". Intrebat care ar fi explicatia acestei actiuni, directorul Blue Air a precizat ca pretul cu aproximativ 100 de dolari mai ieftin ca al companiilor de linie ar putea fi cauza sicanelor. I

n aeronava Boeing se afla, intre altii, si Mircea Criste, fost procuror general al Romaniei, actualmente profesor universitar la Timisoara.

×
Subiecte în articol: observator