x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concursul „Vocea Copiilor”, câștigat FRAUDULOS de ruda unui milionar

Concursul „Vocea Copiilor”, câștigat FRAUDULOS de ruda unui milionar

16 Mai 2019   •   21:30
Concursul „Vocea Copiilor”, câștigat FRAUDULOS de ruda unui milionar

Canal 1 al televiziunii ruse a anunţat joi anularea rezultatelor finalei celei de-a şasea ediţii a versiunii ruse a emisiunii "The Voice of Kids" ca urmare a unei fraude comise online, relatează EFE.

Finala a fost difuzată la 26 aprilie iar câştigătoare a fost desemnată Mikkela Abramova, în vârstă de 10 ani, fiica unei cunoscute cântăreaţe ruse, Alsu, şi nepoată, pe linie maternă, a unui magnat al petrolului.

Mikella s-a impus cu 55 la sută din voturi în faţa altor doi finalişti, rezultat care a suscitat suspiciunile telespectatorilor, care au luat cu asalt reţelele de socializare cu denunţuri de fraudă.

Fiica lui Alsu, care fusese eliminată în turul anterior dar care revenise în concurs după o salvare suspectă, nu a fost niciodată considerată favorită să câştige concursul.

La denunţurile de manipulare a rezultatelor s-a adăugat şi faptul că numeroase vedete de renume naţional făcuseră apel la fani să voteze pentru fiica lui Alsu.

După izbucnirea scandalului, care a acaparat spaţii ample în mass-media, Canal 1 a anunţat că vor fi revizuite rezultatele votului şi a însărcinat cu o anchetă compania Group-IB, specializată în prevenirea atacurilor cibernetice.

Deşi Group-IB îşi va prezenta raportul final de abia la sfârşitul acestei luni, Canal 1 a decis să anuleze rezultatele finalei concursului "The Voice of Kids Rusia", considerând că votul a fost viciat.

Potrivit investigaţiei, s-au folosit aproape 300 numere de telefon pentru trimiterea masivă şi automată de mesaje SMS.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vocea copiilor rusia frauda