x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condamnare - Sapte ani in absenta pentru Sorin Beraru

Condamnare - Sapte ani in absenta pentru Sorin Beraru

de Eliza Popa    |    13 Oct 2005   •   00:00
Condamnare - Sapte ani in absenta pentru Sorin Beraru

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatia omului de afaceri Sorin Berar, artizanul celebrului tun financiar "Cico", care a primit deja o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru incercarea de a mitui cu 1,5 milioane pe procurorul Georgiana Hosu.
Cetatean romano-israelian, Beraru, disparut din tara si cautat prin Interpol, care l-a localizat in Africa de Sud, a inaintat - prin avocat - o contestatie in anulare.

CAZUL CICO. Pe numele lui Beraru mai exista inca un mandat de arestare, nepus in aplicare, in dosarul in care este acuzat de uz de fals in legatura cu vanzarea de catre SIF Muntenia a 70% din actiunile preluate de la FPS la societatea bucuresteana Cico SA. Fiind cetatean israelian, extradarea acestuia ar trebui ceruta Israelului, potrivit unor surse judiciare. Romania nu are insa acord de extradare cu Africa de Sud si nici cu Israelul, fapt care a ridicat dificultati si in cazul extradarii altor persoane urmarite prin Interpol. Unul dintre administratorii actuali ai Cico, Eugen Popescu, citat de Mediafax, afirma, in februarie 2001, ca Sorin Beraru l-ar fi amenintat cu moartea, intr-o discutie purtata cu ocazia AGA societatii din data de 8 aprilie 1999. "Nu stiu unde este Beraru acum, dar stiu ca sediul lui general e in Africa de Sud, la firma Paltex, unde e in conducere, alaturi de Dean Macknes, proprietarul a 99% din actiunile societatilor detinute de clanul Beraru in Romania", spunea Popescu.

×
Subiecte în articol: observator beraru