x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condamnarea lui Mitrea, dată pentru a nu demonta Trofeul Calității

Condamnarea lui Mitrea, dată pentru a nu demonta Trofeul Calității

de Dan Constantin    |    13 Feb 2015   •   14:58
Condamnarea lui Mitrea, dată pentru a nu demonta Trofeul Calității

Finalul procesului judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție era importantă nu doar pentru Miron Mitrea și Irina Jianu, ci mai ales pentru judecătorii care au dat sentințe grele în Trofeul Calității la aceeași instanță.

Mitrea și Jianu erau resemnați în privința verdictului, previzibil la instanța supremă. Declararea lor ca nevinovați arunca în derizoriu și sentinta în procesul Trofeul Calității în care ținta a fost Adrian Năstase.

Fostul premier fusese acuzat în pachetul de dosare fabricat de DNA că a numit-o și menținut-o în funcție pe Elena Jianu la șefia Inspectoratului de Stat în Constructii. Năstase a explicat și a susținut că responsabilitatea numirii a revenit ministrului Miron Mitrea, în subordinea căruia se afla ISC. Atunci a fost disjunsă cauza Mitrea - Jianu, și traficul de influență pus în sarcina lui Mitrea care a numit-o și mentinut-o în functie pe Jianu în schimbul unor lucrîri de construcție la casa mamei ministrului Transportului. Jianu a fost însă menținuta în procesele lui Nastase - Zambaccian și Trofeul Calității - PENTRU A JUSTIFICA în sentința ICCJ ORGANIZAREA unui mecanism DE FINANȚARE ILEGALĂ pus în folosul candidatului la președinția României la alegerile din 2004.

O sentință de achitare pentru Mitrea și Jianu ar fi redeschis discuțiile despre caracterul politic al condamnării lui Nastase și al lotului din Trofeul Calității, compus din victime colaterale.

×