x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducerea Doljchim risca sa fie demisa

Conducerea Doljchim risca sa fie demisa

10 Iun 2004   •   00:00

Tragedia care a fost la un pas de a se petrece in localitatea doljeana Rojiste, dupa carnagiul de la Mihailesti, a determinat, in sfarsit, autoritatile, sa dispuna masuri ferme in cazul azotatului de amoniu.

Conducerea Sucursalei Doljchim a SNP Petrom risca sa fie demisa, deoarece a continuat sa incarce autocamioane care nu indeplinesc conditiile, dupa producerea tragediei de la Mihailesti. La Craiova a sosit o comisie din cadrul Petrom Bucuresti care verifica modul in care petrolistii craioveni au respectat legislatia.

MASURI. Politia Rutiera si Autoritatea Rutiera Romana au inceput, de asemenea, sa ia masuri. Cele doua institutii au postat echipaje mobile mixte pe DE 70, in zona Sucursalei Doljchim a SNP Petrom, pentru a controla toti transportatorii care parasesc poarta combinatului. Desi conducerea Doljchim a impus, de asemenea, masuri mai severe in ceea ce priveste mijloacele de transport care sunt incarcate cu azotat de amoniu, Politia si ARR-ul au depistat numeroase autocamioane care nu indeplineau conditiile legale, aplicand amenzi usturatoare. Reamintim ca, initial, conducerea Doljchim a sustinut ca legislatia romaneasca nu impune conditii speciale pentru azotatul de amoniu, in vreme ce autoritatile au concluzionat ca si in tara noastra sunt aplicabile prevederile europene, in care se mentioneaza exact invers.

Asadar, masinile care transporta azotat de amoniu trebuie sa aiba licenta pentru substante periculoase, sa fie inscriptionate cu "Pericol de explozie", iar soferii sa mearga la cursuri de specialitate si sa fie atestati ADR. Cele doua firme transportatoare implicate in carnagiul de la Mihailesti sunt verificate la sange de catre Garda Financiara. Comisarii au descoperit pana in prezent numeroase nereguli, precum neevidentierea sau evidentierea cu intarziere, in contabilitate, a veniturilor obtinute, neplata obligatiilor catre stat sau folosirea unor mijloace de transport fara acte in regula. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator