x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducerea ISU Bucureşti-Ilfov a fost suspendată

Conducerea ISU Bucureşti-Ilfov a fost suspendată

25 Noi 2015   •   10:14
Conducerea ISU Bucureşti-Ilfov a fost suspendată
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a fost suspendată, urmând ca în cursul zilei de miercuri şeful IGSU să desemneze o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unităţii.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a recepţionat, marţi, o sesizare din partea mass-media care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul - etaj 1 şi Club Colectiv (pentru zilele de 25 şi 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.

''La primirea sesizării, inspectorul general al IGSU a informat şeful DSU, care a dispus în regim de urgenţă efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Din datele preliminare reieşite în urma verificării a rezultat faptul că documentul a fost identificat în corespondenţa primită de IGSU la data de 23 septembrie 2015, în jurul orei 23,30. Întrucât soluţionarea documentului era de competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, acesta a fost redirecţionat unităţii în cauză, în dimineaţa zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare şi măsuri'', se precizează în comunicatul IGSU.

De asemenea, subliniază sursa citată, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului - Emagic - fără a rezulta că au fost efectuate verificări la faţa locului.

''Pentru asigurarea obiectivităţii activităţilor de verificare, până la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispoziţie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. În cursul zilei de astăzi, inspectorul general al IGSU va desemna o nouă comandă, pentru asigurarea temporară a conducerii unităţii'', se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: isu igsu suspendare club colectiv