x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conferinţe despre arhitectură

Conferinţe despre arhitectură

de Simina Stan    |    17 Feb 2011   •   15:49

Astăzi, 17 februarie, la ora 17.30, la Galeriile 3/4, intrarea Artexpo are loc o masă rotundă moderată de istoricul Adrian Majuru, cu participarea lui Adrian Naidin - compozitor şi violoncelist, a Oanei Sever Cristian - medic, şi a Mariei Duda – arhitect, unde se va discuta despre problemele actuale ale oraşelor din România.

Mâine, 18 februarie, la ora 16.00, la Galeriile ¾, intrarea Artexpo arhitectul Şerban Sturdza va prezenta proiectul său de reabilitare a conacului Petre P. Carp, (Ţibăneşti, jud. Iaşi) şi pe cel de formare a tinerilor în meserii tradiţionale pentru construcţie şi restaurare.  “Scopul final este de a dezvolta, pe lângă monumente istorice aflate într-o situaţie gravă, cum este conacul de la Ţibăneşti, ateliere pentru meşteşugari (dulgheri, fierari, pietrari etc.) şi tehnici tradiţionale de construcţie care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor locale” afirmă arhitectul Augustin Ioan.

Aceste evenimente se desfăşoară în cadrul Concursului de Proiecte de Arhitectură pentru Studenţi UPGRADE - Continuitate şi Schimbare, organizat de AEEA, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism  “Ion Mincu” din Bucureşti  cu sprijinul Lafarge România

×