x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Confirmare: Mai mulţi angajaţi de la Dacia-Renault sunt infectaţi cu COVID-19

Confirmare: Mai mulţi angajaţi de la Dacia-Renault sunt infectaţi cu COVID-19

16 Iul 2020   •   19:55
Confirmare: Mai mulţi angajaţi de la Dacia-Renault sunt infectaţi cu COVID-19

Mai mulţi angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19 în cea mai mare fabrică auto din România, Dacia – Renault. Deşi a recunoscut existenţa angajaţilor infectaţi, Grupul Renault nu a declarat numărul acestora, iar aceeaşi reţinere au avut-o şi cei de la DSP.

La trei zile de când informaţia despre angajaţii infectaţi a apărut in presă, DSP spună că nu ştie numărul acestora.

„Din păcate, avem angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul COVID – 19 sau suspecţi care se află în izolare. Aceştia au fost confirmaţi de către autorităţile medicale cu care suntem în permanentă legatură”, potrivit comunicatului celor de la Renault Group.

Adrian Stoica, medic epidemiologist la DSP Argeş a spus că nu ştie la acest moment numărul angajaţilor pozitivi cu Covid.

Dacia are în total 17 mii de angajaţi, dintre care 14 mii sunt angajaţi pe platforma industrială. Aproximativ 1000 de angajaţi sunt în şomaj tehnic, iar producţia din România a scăzut cu 30%.

Din 19 martie, Uzina Dacia a avut suspendată complet activitatea, până în 21 aprilie când a reluat-o parţial. La redeschidere din 4 mai, compania a anunţat că ”la sosire, angajaţilor li se verifică temperatura. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie.in 11 mai, uzina Vehicule va funcţiona în trei schimburi”, au comunicat anterior oficialii companiei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dacia