x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul Naţional al Elevilor: Bursele elevilor nu se negociază!

Consiliul Naţional al Elevilor: Bursele elevilor nu se negociază!

06 Feb 2020   •   17:24
Consiliul Naţional al Elevilor: Bursele elevilor nu se negociază!

Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat joi un cuantum minim al burselor pentru elevi de 200 de lei şi nu de 150 de lei cum prevede un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.


"Cu toate acestea, salutăm iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a pune acest act normativ pe agenda guvernamentală. Solicităm, totodată, Ministerului Finanţelor Publice ca la prima rectificare bugetară să redacteze o filă bugetară dedicată burselor şcolare, care să se regăsească în legea bugetului de stat. Mai mult decât atât, solicităm modificarea hotărârii (...), astfel încât cuantumul minim să fie de 200 de lei, nu 150, aşa cum este prezentat în forma actuală a documentului, pentru a face un prim pas spre atingerea unui cuantum minim care să poată acoperi nevoile elevilor din România", se arată într-un comunicat al CNE.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Antonia-Laura Pup, afirmă că este necesară o linie specială, dedicată de la bugetul de stat pentru aceste burse astfel încât primarii "să nu mai poată muta banii de burse dintr-un buzunar în altul fără niciun control din partea statului".

În opinia sa, suma de 150 de lei propusă de MEC "este prea puţin" în raport cu nevoile elevilor din comunităţile dezavantajate.

"Cea mai mică sumă pe care o vom accepta ca punct de plecare este 200 RON, urmând ca acest cuantum să crească gradual în următorii ani", spune reprezentantul CNE.

Cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, în anul şcolar 2020 - 2021, este de 150 lei, prevede un proiect de hotărâre de Guvern pus joi în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: burse elevi