x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliului Naţional de Etică: Nici Kovesi nu a plagiat

Consiliului Naţional de Etică: Nici Kovesi nu a plagiat

27 Iul 2012   •   19:18

Expertii tehnici ai Consiliului National de Etica (CNE) au stabilit ca procurorul general Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat, decizia urmand sa fie luata in considerare la sedinta in care CNE o va lua o hotarare finala in acest caz, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din CNE.

Potrivit surselor citate, expertii au luat relativ usor aceasta decizie, intrucat documentele prezentate erau foarte clare care in sensul ca teza de doctorat nu contine elemente de plagiat.

Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) - institutie pe langa care functioneaza CNE, precizasera anterior, tot vineri, ca pocurorul general a adus la Consiliu probe suficiente si convingatoare pentru a nu fi nevoie sa i se solicite documente suplimentare, dar o decizie finala in cazul sesizarii de plagiat nu va fi luata vineri, termenul legal fiind de 90 de zile

Probele luate in discutie de expertii CNE demonstreaza ca paragrafele incriminate ca fiind elemente de plagiat, aparute in carti din 2008, au fost publicate de Codruta Kovesi cu sase ani mai devreme, in revista de specialitate Dreptul. Ulterior, Kovesi a consemnat respectivele paragrafe in lucrarea ei de doctorat.

"Am publicat inainte de a fi procuror general sub numele de Lascu pentru ca eram necasatorita. Toate articolele pe care le-am publicat pe acest segment de activitate (combaterea crimei organizate-n.r.) si care apar in teza de doctorat sunt publicate in revista Dreptul, care nu este pe internet tocmai pentru a proteja drepturile de autor. O mare parte dintre paragrafele despre care se sustine ca le-am palgiat de la persoane care le-au scris in 2008-2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat inca din anul 2002. Persoanele despre care se spune ca le-am plagiat si am copiat din cartea lor m-au citat pe mine in cartea lor cu aceste articole aparute anterior", a sustinut procurorul general.

×