x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa: Fermă piscicolă prădată cu ajutorul paznicului; peste 140 de kilograme furate

Constanţa: Fermă piscicolă prădată cu ajutorul paznicului; peste 140 de kilograme furate

31 Mai 2019   •   19:15
Constanţa: Fermă piscicolă prădată cu ajutorul paznicului; peste 140 de kilograme furate

Trei bărbaţi au fost reţinuţi, după ce au fost depistaţi că au furat peste 140 de kilograme de peşte de la o fermă piscicolă din localitatea Dunăreni, printre cei trei fiind şi paznicul respectivei societăţi, iar un minor implicat în comiterea infracţiunii este cercetat în libertate, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Reţinut a fost şi administratorul unei firme din Cernavodă, care comercializează peşte, acesta aprovizionându-se ilegal cu marfă, de la suspecţii furtului de la Dunăreni.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbaţii ar fi sustras peştele cu ajutorul unei plase monofilament şi al unei plase cu fir textil, după ce aceştia ar fi primit încuviinţarea paznicului. În urma flagrantului, 3 persoane au fost identificate, fiind vorba despre doi bărbaţi, de 27, respectiv 40 de ani, precum şi un minor, de 15 ani. Poliţiştii constănţeni i-au reţinut, pentru 24 de ore, atât pe cei doi bărbaţi, cât şi pe angajatul fermei piscicole, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ.

Un al patrulea bărbat implicat, care se sustrage cercetărilor, este căutat de poliţişti.

"Întreaga cantitate de peşte urmează să fie predată amenajării piscicole iar uneltele de pescuit şi autoturismul în cauză au fost ridicate în vederea confiscării. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 23.500 de lei", potrivit comunicatului.

Suspecţii de furt calificat şi complicele acestora, paznicul fermei piscicole, au fost depistaţi într-o acţiune desfăşurată de Poliţia Transporturi Constanţa, în noaptea de 30/31 mai, cu acest prilej fiind controlată şi o societate comercială din Cernavodă, care comercializează peşte. 

"În urma controlului, s-a stabilit că aceasta nu deţine autorizaţie sanitar-veterinară, iar administratorul nu poseda documentele de provenienţă a peştelui", a informat IPJ, menţionând că peştele ar fi fost procurat, deşi ştia de provenienţa ilicită a mărfii, de la suspecţii furtului de la ferma piscicolă.

Administratorul, în vârstă de 48 de ani, a fost şi el reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt calificat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: constanta fermă piscicolă