x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contabila cu doar opt clase

Contabila cu doar opt clase

07 Iun 2005   •   00:00

Contabilitatea Primariei Arieseni, cea mai atractiva statiune din Muntii Apuseni, a fost tinuta in cei 15 ani care s-au scurs de la Revolutie de Minodora Vulturar, sotia secretarului Consiliului Local, femeie care n-a absolvit decat opt clase.

  • de LUCIAN DOBRATER
  • OBSERVATOR
  • "AFACERE". Primaria Arieseni, o "vaca" de muls pentru familia Vulturar
    De cateva luni bune, Primaria Arieseni este vaduvita de aportul juristului, al contabilului si al secretarului Consiliului Local, Ioan Vulturar.

    COMBINATII. Acesta din urma a fost suspendat din functie prin Ordinul nr. 80/3 februarie a.c., emis de prefectul judetului Alba, Cosmin Covaciu. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a luat aceasta masura drastica in urma sesizarii primarului comunei Arieseni, Marin Jurj, precum si a adresei nr. 426/P/2004, emisa de Parchetul de pe langa Judecatoria Campeni. La data de 28 ianuarie a.c., impotriva invinuitului Ioan Vulturar s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de fals si uz de fals. Vulturar ar fi vinovat de unele decizii luate de-a lungul ultimilor 15 ani de administratia locala din Arieseni, alaturi de fostul primar Rovin Lazea, actualmente viceprimar. Acesta din urma insa nu poate fi tras deocamdata la raspundere, deoarece este aparat de noua sa functie. Secretarul a fost suspendat de prefect, jurista a trecut la inceputul anului in avocatura, cea de-a treia persoana care nu mai presteaza pentru Primaria Arieseni fiind contabila Minodora Vulturar, sotia fostului secretar.

    PROPTEA. Ioan Vulturar si-a tinut sotia pe un post pentru care n-avea calificare

    POVESTE. Incredibil pentru Romania anului 2005 sau, din contra, poate chiar relevant pentru modul in care s-a facut administratie in zonele rurale din tara dupa 1989, Minodora a fost contabila cu doar opt clase primare. Femeia a fost angajata Primariei comunei Arieseni din anul 1990, in functia de referent de specialitate-contabil, pe care o ocupa si in prezent. Beneficiind de complicitatea sotului si a fostului primar, ambii fiind din 1990 fara intrerupere in functiile respective, Minodora Vulturar a functionat in acesti 15 ani cu incadrarea "contabil" fara sa fi absolvit vreun liceu!!!... Problema a fost sesizata nu de mult de actualul primar, Marin Jurj, abia al doilea primar al comunei de la Revolutie incoace.

    "BOLNAVA". "Doamna "contabila" Minodora Vulturar se afla in prezent in concediu medical. In urma unui control, am descoperit ca doamna a functionat pe aceasta functie importanta timp de 15 ani fara sa aiba diploma de Bacalaureat. Practic, Primaria Arieseni a avut 15 ani un contabil fara liceu. Acum se afla in concediu medical, iar ulterior vom decide ce masuri vom lua. Oricum, cel putin deocamdata, nu putem sa facem angajari, deoarece posturile sunt blocate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Ne descurcam destul de greu, cum putem, si fara secretar, si fara jurist, si fara contabila. Asta este situatia, vom trece si peste aceasta perioada dificila", a declarat primarul comunei Arieseni, Marin Jurj.

    ×
    Subiecte în articol: observator arieseni vulturar