x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contaminare cu microplastic în apa de la robinet. Statele Unite se află în fruntea clasamentului

Contaminare cu microplastic în apa de la robinet. Statele Unite se află în fruntea clasamentului

06 Sep 2017   •   12:02
Contaminare cu microplastic în apa de la robinet. Statele Unite se află în fruntea clasamentului

Contaminare cu microplastic a fost găsită în apa de la robinet din mai multe ţări din jurul lumii, motiv pentru care au fost lansate cereri din partea oamenilor de ştiinţă pentru cercetări urgente privind implicaţiile pe care microplasticul l-ar putea avea asupra sănătăţii, scrie The Guardian.

Mostre de apă de la robinet din peste 12 ţări au fost analizate de oamenii de ştiinţă pentru o investigaţie condusă de Orb Media. 83% dintre mostrele analizate erau contaminate cu fibre de plastic.

Statele Unite ale Americii au avut cea mai mare rată de contaminare; 94% dintre mostrele de apă de la robinet fiind contaminate cu fibre de plastic, inclusiv mostre luate din clădirea Congresului, din sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi din Trump Tower din New York. Lebanon şi India au următoarele cele mai mari rate de apă contaminată cu microplastic.

Naţiunile europene au cea mai mică rată de contaminare, deşi au înregistrat o rată de apă contaminată de 72%. Media de fibre de plastic găsite în fiecare mostră de 500 ml de apă a fost situată între 4.8 în Statele Unite şi 1.9 în Europa.

Noile analize indică omniprezenţa contaminării cu microplastic în mediul înconjurător. Lucrările anterioare au fost în mare parte axate pe poluarea cu plastic din oceane, care sugerează că oamenii mănâncă microplastic prin fructele de mare contaminate.

 

×
Subiecte în articol: contaminare microplastic