x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contrabandă cu ţigări ascunse în tomberoanele pentru gunoi (VIDEO)

Contrabandă cu ţigări ascunse în tomberoanele pentru gunoi (VIDEO)

de Cristinel C. Popa    |    18 Iun 2012   •   21:00
Contrabandă cu ţigări ascunse în tomberoanele pentru gunoi (VIDEO)

Ingeniozitate, lacomie sau disperare? Politistii de frontiera vasluieni au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda pe numele a doi lucratori ai unei firme de salubrizare din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albita care au introdus ilegal in Romania sute de pachete de tigari ascunse in tomberoanele de gunoi.

Actiunea a demarat in urma sesizarii din oficiu a oamenilor legii care au verificat informatiile postate pe blogul personal de un cetatean roman ce intra in Romania prin punctul vamal Albita. 'In urma verificarilor efectuate, cei doi cetateni au fost identificati in persoana lui Ion I., in varsta de 41 de ani si Constantin C., in varsta de 60 de ani, ambii domiciliati in judetul Vaslui. Politistii de frontiera vasluieni au intocmit celor doua persoane actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, care au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Husi. In cauza a fost dispusa inceperea urmaririi penale, totodata fiind solicitata efectuarea unei perchezitii la domiciliile celor doua persoane', a spus inspector principal Denis Mihaela Lazar de la Inspectopratul Teritorial al Politiei de frontiera Iasi.

"Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca, in data de 7 iunie a.c., in jurul orei 08.00, in timp ce se aflau in indeplinirea atributiilor de serviciu, cei doi lucratori au gasit pe spatiul verde din apropierea heliportului, situat langa sensul de intrare in tara persoane fizice din P.T.F. Albita, ascunse in arbusti ornamentali mai multe cutii de carton in care se aflau tigari de contrabanda. Cei doi au transportat tigarile, dupa linia de control, ascunse in tomberonul de gunoi, pana la un spatiu de depozitare a materialelor de intretinere situat langa toaleta de pe sensul de iesire din tara, ulterior transportand tigarile la domiciliile lor', a completat inspectorul vamal iesean.




  • Cititi aici materialul postat pe blog ce a dus la ancheta de mai sus
  • ×