x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contrabandisti opriti cu focuri de arma la frontiera de est

Contrabandisti opriti cu focuri de arma la frontiera de est

de Cristinel C. Popa    |    21 Aug 2015   •   15:52
Contrabandisti opriti cu focuri de arma la frontiera de est
Sursa foto: Foto: Cristinel C. Popa

Vamesii de la frontiera cu Republica Moldova au recurs la tragerea de focuri de arma pentru retinerea unor contrabandisti de tigari.

Cu acest prilej, politistii de frontiera botosaneni au descoperit 8.000 pachete cu tigari de contrabanda ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.

Pentru retinerea contrabandistilor, care nu s-au supus somatiilor legale, s-au tras cinci focuri de avertisment. Iata cum s-a ajuns aici. In data de 20 august, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut - I.T.P.F. Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Ei au observat pe malul raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Rediu, judetul Botosani, trei persoane si un autoturism de teren, astfel au procedat la interceptarea persoanelor, insa acestea nu s-au supus somatiilor legale efectuate de lucratorii nostri, incercand sa fuga pentru a se ascunde in vegetatia din zona.


Foto: Cristinel C. Popa

“Intrucat barbatii nu s-au supus somatiilor verbale, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea reglementarilor legale. In urma actiunii a fost retinuta o persoana, cetatean roman in varsta de 24 de ani, au fost descoperite sase colete cu tigari si un autoturism de teren, model Grand Cherokee. Totodata, s-a mai stabilit ca cele sase colete, care contineau cantitatea de 8.000 de pachete cu tigari, marca Ritm, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare de 90.000 lei, urmau a fi comercializate pe teritoriul Romaniei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar barbatului i s-a intocmit lucrarea penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impugn”, a spus comisar sef de politie Dan Chebac. 

×