x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contrabandişti reţinuţi după ce s-a tras asupra lor 22 de focuri de armă

Contrabandişti reţinuţi după ce s-a tras asupra lor 22 de focuri de armă

de Cristinel C. Popa    |    15 Mai 2012   •   12:39

Politistii de frontiera botosaneni au depistat doi cetateni romani care transportau cu doua autoturisme de teren 26 de colete cu tigari de contrabanda. Pentru retinerea acestora, oamenii legii au fost nevoiti sa faca uz de armamentul din dotare. In urma actiunii, nu fost inregistrate victime, insa a fost avariat unul dintre autovehicule. Faptele s-au petrecut in noapte de luni spre marti, in jurul orei 02.30.

Pe timpul executarii unei misiuni specifice la granita, politistii de frontiera au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte pe malul romanesc al raului Prut doua autoturisme de teren care nu-si justificau prezenta in zona. Ei au procedat la interceptarea celor doua autoturisme care se deplasau dinspre mal spre teritoriul tarii noastre. Conducatorii celor doua masini de teren, inmatriculate in Irlanda, respectiv Marea Britanie, au ignorat semnalele legale ale politistilor si profitand de terenul accidentat au incercat sa fuga din zona, politistii fiind nevoiti sa recurga la uzul armamentului din dotare.

S-au tras 10 focuri de avertisment in plan vertical, iar alte 12 spre anvelopele celor doua autoturisme care fost in cele din urma blocate fara a fi inregistrate victime. "In timpul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca cei doi soferi sunt doi cetateni romani in varsta de 19, respectiv 31 ani, ambii domiciliati in judetul Botosani', a spus Minodora Racnea, inspector de politie de la Inspectoratul Botosani aflat sub jurisdictia celui de la Iasi.

×
Subiecte în articol: observator