x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contractele cu statul, cele mai profitabile afaceri şi pentru judecătorul de la Curtea Constituţională Petre Lăzăroiu

Contractele cu statul, cele mai profitabile afaceri şi pentru judecătorul de la Curtea Constituţională Petre Lăzăroiu

07 Noi 2012   •   21:06
Contractele cu statul, cele mai profitabile afaceri şi pentru judecătorul de la Curtea Constituţională Petre Lăzăroiu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Portalul lumeajustitiei.ro informează că judecătorul Petre Lăzăroiu poate stârni admiraţia colegilor săi pentru realizările sale atât în domeniul profesional, lucru demonstrat prin statutul său de membru al Curţii Constituţionale, cât şi material - 150,000 de euro câştigaţi în doar trei ani - într-un contract încheiat cu o instituţie a statului.

Conform sursei citate, numele judecătorul Petre Lăzăroiu se regăseşte pe lista selectă a avocaţilor aflaţi pe statul de plată al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în doar trei ani judecătorul primid pentru serviciile sale aproximativ 150,000 de euro. Răspunsului primit din partea CNADR indică faptul că banii au reprezentat contravaloarea a patru contracte de asistenţă juridică încheiate între companie şi Petre Lăzăroiu.

Petre Lăzăroiu nu a trebuit să aştepte prea mult gustul succesului, primul contract cu CNADR fiind încheiat chiar în anul în care a fost primit în baroul de avocatură.
Contractele au fost renegociate an de an, asigurând venituri din ce în ce mai mari. Dar asta nu a fost suficient, suprinzător fiind faptul că Petre Lăzăroiu a reuşit să reprezinte, pe toată durata desfăşurării contractelor cu CNADR, şi interesele societăţii Strabag - într-un litigiu cu Primăria Capitalei, precum şi alte societăţi din mediul privat.

Lumeajustitiei.ro conchide că, deloc întâmplător, succesul lui Petre Lăzăroiu se leagă firesc de ascensiunea la putere a lui Traian Băsescu, aflat la data semnării primului contract cu CNADR la primul mandat de preşedintele,  ştiut fiind că Lăzăroiu reuşise să îl absolve pe Băsescu de acuzaţiile dintr-un dosar financiar la Curtea de Conturi care viza un prejudiciu de un milion de euro, din perioada în care acesta era primarul Capitalei. De altfel, Petre Lăzăroiu a fost numit, în 2008, judecător la Curtea Constituţională de către Traian Băsescu, un gest care nu a rămas fără urmări, remarcabilă fiind loialitatea lui Lăzăroiu, care a contribuit prin votul său la invalidarea rezultatelor referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Mai multe informaţii despre contractele de asistenţă dintre CNADR şi Petre Lăzăroiu puteţi citi pe site-ul lumeajustitiei.ro

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala petre lazaroiu