x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale operative la mai multe firme bănuite de evaziune fiscală cu articole textile

Controale operative la mai multe firme bănuite de evaziune fiscală cu articole textile

22 Iul 2017   •   15:30
Controale operative la mai multe firme bănuite de evaziune fiscală cu articole textile

Poliţişti din Bucureşti şi 17 judeţe efectuează sâmbătă 45 de controale operative la punctele de lucru ale unor firme bănuite de evaziune fiscală cu articole textile, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES. 

Controalele sunt efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava şi Vâlcea. 

Din cercetări a reieşit că, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o reţea infracţională de distribuţie a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din judeţul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova, arată sursa citată. 

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. 

Poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de aducere şi, până în acest moment, faţă de liderul grupării şi alţi doi membri s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. 

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - ANAF. 

La acţiune participă şi jandarmi. 

Vineri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu articole textile. 

Cei în cauză, membrii unui grup infracţional, format din 13 persoane, cu atribuţii bine determinate, a căror vârste sunt cuprinse între 27 şi 57 de ani, au fost surprinşi în timp ce descărcau un autotren cu haine, la un depozit din judeţul Ilfov. 

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate, poliţiştii au efectuat vineri 25 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău şi Constanţa, la locuinţele persoanelor bănuite (16), la societăţile comerciale angrenate în activitatea infracţională (6), precum şi la instituţii. 

În urma percheziţiilor, s-au ridicat documente contabile, unităţi de calcul şi aproximativ 200.000 de euro.

AGERPRES

×