x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Control in Vama - Rezultatele tinute la secret

Control in Vama - Rezultatele tinute la secret

de Andrei Ando    |    28 Aug 2006   •   00:00
Control in Vama  -  Rezultatele tinute la secret

Desi ministrul Agriculturii a cerut Directiei Sanitar-Veterinare Arad, in urma unei verificari, sa rezilieze contractul de concesiune incheiat cu o firma privata pentru dezinfectia autovehiculelor impotriva gripei aviare in punctele vamale Nadlac si Varsand, pe motiv de tarife de 3-5 ori mai mari fata de pretul legal, Prefectura Arad spune ca nu a fost inca instiintata despre rezultatul controlului.

Rezultatele anchetei nu fusesera comunicate nici ieri anchetatului, adica Directiei Sanitar- Veterinare Arad. "Raportul de control a fost intocmit de catre reprezentantii Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare. Prefecturii judetului Arad nu i-a fost remisa o astfel de copie dupa raportul respectiv. In afara semnalelor mediatice nu imi amintesc sa fi primit vreodata vreo reclamatie cu privire la activitatea de dezinfectie in vama Nadlac sau Varsand", ne-a declarat prefectul Aradului, Cristian Stragea. Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Arad, dr. Viorel Agud, spune ca nu cunoaste concluziile raportului. "Nu am aflat deocamdata rezultatele, noua nu ni le-a spus nimeni."

BANI DE BANI. DSV Arad incasa aproximativ doua miliarde de lei pe luna in urma dezinfectiei, de la firma privata care ii platea redeventa de 25% din totalul incasarilor. Banii ar fi fost cheltuiti cu folos. Cel putin asa afirma directorul DSV Arad, care a invocat construirea unui laborator pentru testarea bolii vacii nebune, la Arad, foarte util, chiar daca deocamdata este doar in probe si nu a fost folosit niciodata. "Este singurul de acest gen din vestul tarii si cred ca e foarte folositor.", a precizat Agud.

×
Subiecte în articol: observator arad