x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copaci doborâţi de vânt, în Ploieşti

Copaci doborâţi de vânt, în Ploieşti

03 Iul 2019   •   18:00
Copaci doborâţi de vânt, în Ploieşti

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, miercuri după amiaza, în Ploieşti, iar pompierii intervin pentru degajarea lor, informează ISU Prahova.
Copacii căzuţi sunt pe Bulevardul Independenţei, str. Gheorghe Petrescu, str. Gageni, str. Cornăţel, str. Buna Vestire, str. Rozmarin. De asemenea, un copac a căzut şi în localitatea prahoveană Puchenii Mari.
La nivelul judeţului Prahova este valabilă o atenţionare de tip Cod Portocaliu, pentru perioada 3 iulie, ora 10,00 - 4 iulie, ora 3,00. Fenomenele vizate de atenţionare intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantităţi de apă însemnate.
"Deoarece există riscul producerii unor inundaţii locale pentru perioada următoare, solicităm cetăţenilor să respecte următoarele recomandări: pe timpul căderilor de grindină şi vijeliilor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate; având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torenţial, îndemnăm populaţia din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei", precizează ISU Prahova.
În cazul unei situaţii de urgenţă reale, cetăţenii trebuie să anunţe evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 pentru a primi sprijin.
"Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store", mai anunţă ISU Prahova. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ploiesti