x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copănel cu viermi la fast-food

Copănel cu viermi la fast-food

de Gabi Golea    |    04 Oct 2010   •   00:00

Un scandal pornit în mediul online este, o dată în plus, un semnal de alarmă în legătură cu mâncarea pe care ne-o oferă restaurantele de tip fast-food, atât de apreciate în special de tineri. Dacă e să dăm crezare imaginilor care circulă cu insistenţă pe site-ul www.consumatorul.com, pe bloguri, în reţelele de socializare şi mai ales pe adresele de mail de câteva zile, care au ajuns şi în atenţia Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC), dar şi a Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), un mare lanţ de fast-food (KFC) a pus în vânzare produse conţinând viermi.

Persoana care a trimis mail-ul afirmă că respectivul produs (copănele de pui pane) a fost achiziţionat în ziua de 17 septembrie de la unul dintre fast-food-urile firmei.
ANSVSA a primit o sesizare în acest sens, declanşând o acţiune de control în cursul aceleiaşi zile, la o distanţă de câteva ore, precizând în buletinul de analiză al produselor că acţiunea a fost declanşată în "urma sesizării primite prin serviciul call-center". Nu s-au depistat viermi în produsele controlate, dar, potrivit declaraţiei directorului ANSVSA, Constantin Lupescu, pentru Antena 1, "au fost depistate nereguli la etichetarea unor produse de panificaţie-patiserie".

Reprezentanţii KFC susţin că totul este o înscenare, negând orice problemă în legătură cu produsele comercializate. "Fotografiile folosite sunt mobilul unei acţiuni de şantaj a unui client împotriva companiei noastre", se arată într-un comunicat postat pe site-ul companiei, la adresa http://kfc.ro.

×
Subiecte în articol: observator