x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copii dispăruţi - Găsită după 16 ani

Copii dispăruţi - Găsită după 16 ani

de Andreea Sminchise    |    07 Feb 2008   •   00:00

Simona Niculae avea aproape 7 ani când a dispărut de acasă, în ianuarie 1992. Părinţii au căutat-o disperaţi. Un bărbat a găsit-o jucându-se cu copiii lui şi a luat-o acasă. Nu a anunţat însă pe nimeni că un copil străin i-a trecut pragul.


Simona Niculae avea aproape 7 ani când a dispărut de acasă, în ianuarie 1992. Părinţii au căutat-o disperaţi. Un bărbat a găsit-o jucându-se cu copiii lui şi a luat-o acasă. Nu a anunţat însă pe nimeni că un copil străin i-a trecut pragul.


"Semnalmente: înălţime 1 m; greutate 18 kg; corpolenţă slab dezvoltată; ten măsliniu; păr castaniu tuns la nivelul umerilor, cu breton; ochi căprui; faţă rotundă. Semne particulare: pe corp prezenta pete de culoare maronie de la o eczemă netratată. Purta o căciulă galbenă tip cosmonaut, rochiţă vişinie cu un V din dantelă pe piept, pantaloni roşii, cizme roşii din cauciuc." Aşa suna descrierea Simonei Niculae pe care am primit-o de la poliţiştii din Sectorul 2 al Capitalei anul trecut, când am publicat suplimentul "Copii dispăruţi". La dosar nu exista nici o fotografie a fetiţei, pentru că părinţii erau prea săraci ca să-şi permită un aparat de fotografiat.


CERCETÅRILE. Dispariţia Simonei a fost anunţată la poliţie în aceeaşi zi, de mama ei. Fetiţa dispăruse din faţa casei bunicii, unde se juca cu mai mulţi copii. De la aceştia poliţiştii au aflat că Simona se îndepărtase, spunându-le că se duce într-un parc, la intersecţia Şoselei Ştefan cel Mare cu Calea Dorobanţilor. Ei au fost ultimii care au văzut-o.


"Întrucât, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, minora nu a fost găsită, aceasta a continuat să se afle în atenţia poliţiştilor, efectuându-se în continuare cercetări şi investigaţii pentru depistarea şi identificarea acesteia", se arată în comunicatul remis miercuri de Poliţia Capitalei. Ancheta nu a dat însă nici un rezultat.


DESCOPERIREA. O întâmplare a făcut ca Simona să fie găsită luni, la 16 ani de la dispariţie. Se afla într-un spital din Bucureşi, unde urma să nască. Le-a spus doctorilor că se numeşte Niculae Simona, dar nu ştie cine îi sunt părinţii, pentru că a fost găsită pe stradă, când avea 7 ani, de un bărbat din Sectorul 5. Medicii au anunţat poliţia şi, în urma cercetărilor, ofiţerii de la Investigaţii Criminale au stabilit că tânăra de 23 de ani este una şi aceeaşi cu fetiţa dispărută în urmă cu 16 ani.


În cei 16 ani petrecuţi departe de părinţii săi, Simona a locuit la o familie din Sectorul 5. Emil V., cel care a "luat-o de suflet", a povestit anchetatorilor că în 1992 copiii lui au fost cei care au întâlnit-o pe Simona şi s-au jucat cu ea. Aceasta le-ar fi spus copiilor că vrea să meargă acasă cu ei, pentru că s-a rătăcit şi nu ştie unde sunt părinţii ei. Bărbatul, deşi a aflat numele fetei, nu a anunţat niciodată poliţia că în casa lui se află un copil rătăcit. Simona a ajuns ieri înapoi acasă.

×
Subiecte în articol: observator simona