x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copii prefera manelele

Copii prefera manelele

21 Mai 2004   •   00:00

Un sondaj Gallup realizat pentru CNA arata faptul ca la noi copiii asculta muzica dance si manele. In top sunt prezente formatiile 3rei Sud Est si O-Zone, dar si Adrian Minune si Nicolae Guta.

Circa 90% dintre ei se uita la televizor nu mai putin de doua ore si jumatate pe zi si prefera desenele animate, insa 20% dintre ei au vazut deja un film erotic. Vedetele cele mai populare in randul copiilor sunt Andreea Marin, Andreea Balan, Dan Negru, Mircea Radu si Jean Claude Van Damme. Copiii spun ca vizionarea programelor de televiziune reprezinta cel mai frecvent mod de petrecere a timpului liber. Aproape 90% dintre copii se uita la televizor si 43% prefera sa asculte muzica la radio.
CRISTINA OLOGEANU

Aceasta este concluzia la care s-a ajuns in urma unui sondaj de opinie comandat de catre Consiliul National al Audiovizualului. Partea interesanta este ca membrii CNA au declarat ca, desi atat parintii, cat si copiii au fost supusi intrebarilor, ei inclin sa ia de bune raspunsurile copiilor. Spre exemplu, 57% dintre parintii chestionati declara ca nu isi lasa copiii sa se uite la programele nerecomandate categoriei lor de vartsta. In schimb, 37% dintre copii spun ca parintii nu le interzic sa urmareasca emisiunile sub categoria lor de varsta.

Ingrjorator este faptul ca 20% dintre copii sustin ca au vazut cel putin un film porno/erotic, iar aproape 50% dintre cei intervievati cu varste intre 12-14 ani se uita la emisiunile si filmele interzise celor sub 16 ani. Copiilor le place cel mai mult sa vada la televizor desene animate (64%), filme (42%) si muzica (25%). Ponderea acestor optiuni difera in functie de grupa de varsta. Astfel, 90% dintre copiii de 6-8 ani amintesc desenele animate in timp ce in segmentul de varsta 12-14 ani, principala preferinta o reprezinta filmele (56%).

MUZICA. Circa 15% dintre copiii de 12-14 ani au afirmat ca au un telefon mobil. Aceeasi copii spun ca prefera muzica dance, pe locul al doilea plasandu-se manelele, iar printre cantaretii preferati, in top se plaseaza 3rei Sud Est, urmati de O-zone, Animal X, Adrian Minune si Nicolae Guta. Intrebati ce le-ar lipsi cel mai mult, 53% dintre copii spun ca televizorul, 18% calculatorul si abia 14% sustin ca ar simti lipsa cartilor.

Sondajul a fost realizat de Gallup Romania si Metro Media Transilvania la cererea CNA, datele fiind reprezentative pentru familiile cu copii (6-14 ani) din Romania. Volumul esantionului a fost de 4.000 de astfel de familii.

Ei vor sa fie ca Andreea Marin si Van Damme

In acelasi sondaj, copiii au fost intrebati cu ce vedeta ar vrea ei sa semene. 8% dintre baieti l-au nominalizat pe Dan Negru, urmat de Mircea Radu (4%) si de Jean Claude Van Damme (4%). Fetele au optat pentru Andreea Marin (22%), Andreea Balan (7%) si Mihaela Radulescu (3%). La capitolul emisiuni pe care copiii nu vor sa le piarda, Ciao Darwin se afla pe primul loc, la egalitate cu Surprize, surprize (20%), urmate de Vacanta Mare (12%), La bloc (11%), Desenele animate (10%) si Secrete de familie (9%). Insa 63% dintre copii spun ca nu le place Big Brother.
×
Subiecte în articol: observator copii copiii