x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii din România mănâncă fructe cu ceară și pesticide

Copiii din România mănâncă fructe cu ceară și pesticide

08 Iul 2017   •   14:15
Copiii din România mănâncă fructe cu ceară și pesticide

Fructe cu ceară și pesticide, asta au descoperit în urma studiilor specialiștii de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor.

Fructele aduse de la mari distanțe sunt îmbrăcate în ceară. S-a indus ideea că prin spălare acea ceară dispare. Lucrurile nu stau chiar așa. 

Ceara folosită pe aceste frucre este una care are punctul de topire la 85 de grade. Așa că nu există nicio șansă să dispară.

Cel mai grav este că aceste fructe sunt tratate cu două tipuri de pesticide, iar aceste produse chimice rămân prinse între pielița fructului și stratul de ceară.

Costel Stanciu, șeful Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului, a declarat în emisiunea News Magazine că în România se încalcă grav dreptul consumatorului.

„Din păcate se încalcă un drept fundamental al consumatorului: dreptul de a fi complex, concret și precis informat asupra unor caracteristici esențiale ale produselor. Tratamente chimice aplicate pentru fructe fac parte din categoria informațiilor esențiale pentru consumatori, mai ales atunci când este vorba despre copii, femei însărcinate, persoane în vârstă cu anumite afecțiuni cronice. Din păcate instituțiile statului nu prelevează săptămânal probe din legumele, fructele aflate la comercializare”.

Sursa: antena3.ro

×
Subiecte în articol: fructe copii romania