x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii, invitaţi să doarmă alături de Deinotherium Gigantissimum, la muzeul Grigore Antipa

Copiii, invitaţi să doarmă alături de Deinotherium Gigantissimum, la muzeul Grigore Antipa

04 Iul 2013   •   18:40
Copiii, invitaţi să doarmă alături de Deinotherium Gigantissimum, la muzeul Grigore Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" invită copiii să-şi petreacă o noapte la Muzeu în cadrul programului "Legănaţi de Deinotherium".

În cadrul programului, copii sunt invitaţi să doarmă alături de cel mai valoros exponat din expunerea permanentă, Deinotherium gigantissimum.

Deşi iniţial programul, lansat în 2012, prevedea o noapte pe lună, datorită numărului mare de solicitări, copiii cu vârste între 6 şi 12 ani, s-au lăsat "legănaţi" de Deinotherium în 10 nopţi diferite din vara anului trecut (mai-septembrie). Peste 200 de "curajoşi" au participat astfel la controlul de închidere a Muzeului, au ascultat povestea sau legenda pregătită de către un cercetător, dedicată unui animal actual sau dispărut, şi au adormit în "Sala Deinotheriumului".

La cererea publicului, programul se reia, muzeul invitându-i pe copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 să petreacă o noapte la Muzeul "Antipa".

"Deoarece grupele s-au completat, atât pentru noaptea de 5 iulie, cât şi pentru cea din 12 iulie, îi invităm pe părinţii interesaţi să rezerve locuri pentru copiii lor pentru noaptea din 19 iulie. Înscrierea participanţilor se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: florentinap@antipa.ro sau la numărul de tel: 021 312 88 26, tasta 4. Prezentarea copiilor înscrişi, la Muzeu, este stabilită pentru ora 21,00, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu orele 8,30, după ce copiii au servit micul dejun, constând în brânzeturi proaspete. Costurile de participare sunt de 200 lei pentru un copil, 300 lei pentru doi fraţi şi 400 lei pentru trei fraţi", a anunţat conducerea muzeului într-un comunicat.

×