x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii lui Omar - Opriţi in Siria de bunic

Copiii lui Omar - Opriţi in Siria de bunic

de Miruna Pasa Petru    |    25 Sep 2007   •   00:00
Copiii lui Omar - Opriţi in Siria de bunic
Sursa foto: Dragos Stoica/

Soţia sirianului Omar Hayssam, Adela, a transmis mai multe documente prin care incearcă să justifice motivul pentru care nu s-a intors in ţară cu cei şapte copii ai cuplului.

Actele au fost depuse ieri la Judecătoria Sectorului 2, instanţa care i-a permis femeii să plece cu minorii in vizită la bunicii din Siria.

DOCUMENTE. Potrivit avocaţilor, este vorba despre o sentinţă a Tribunalului de Jurisprudenţă Islamică din Homs, prin care li se interzice copiilor să părăsească Siria fără acordul tatălui lor. Acţiunea a fost depusă şi căştigată in cursul acestei luni de bunicul minorilor, Khaled Omar, in calitate de imputernicit al fiului său, Omar Hayssam. Apărătorii au mai depus la Judecătoria Sectorului 2 şi contestaţia formulată de Adela Omar impotriva interdicţiei obţinute de socrul său. Aceasta va fi judecată de magistraţii sirieni la data de 24 octombrie, ne-au declarat avocaţii.

Soţia fugarului Omar Hayssam a reuşit să părăsească Romănia impreună cu cei şapte copii ai cuplului la data de 16 august. După căteva luni de procese, ei obţinuseră de la magistraţii romăni permisiunea de a-şi vizita bunicii sirieni cu obligaţia de a se intoarce in ţară pănă la inceputul anului şcolar. In loc să revină in Romănia, Adela Omar a transmis că a fost oprită la vamă de autorităţile siriene, care i-au interzis să părăsească ţara impreună cu copiii.



×
Subiecte în articol: observator omar