x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil de 13 ani, căutat de scanfandri într-un baraj de pe râul Olt, unde intrase să se scalde

Copil de 13 ani, căutat de scanfandri într-un baraj de pe râul Olt, unde intrase să se scalde

20 Iun 2019   •   19:35
Copil de 13 ani, căutat de scanfandri într-un baraj de pe râul Olt, unde intrase să se scalde

Un copil de 13 ani, care a plecat la scăldat pe râul Olt, în localitatea Dăeşti, este căutat joi seara de scafandri după ce ar fi fost luat de curenţii din barajul din apropiere, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, băiatul se afla acolo împreună cu alţi trei tineri, care au reuşit să iasă însă din apă şi să anunţe autorităţile.

"Persoana în cauză a fost luată de curenţii de pe râul Olt, în amonte de CHE Dăeşti. Operaţiunea de salvare este destul de dificilă pentru că apa este tulbure după ploile din ultimele zile, iar zona de căutare este foarte extinsă", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Băiatul este căutat de scafandrii ISU, în zonă fiind trimise şi un echipaj de pompieri cu o barcă şi o ambulanţă SMURD. Pentru a uşura operaţiunea de căutare a fost redus şi debitul de uzinare/deversare din baraj la jumătate, dar salvatorii sunt sceptici în privinţa şanselor ca băiatul să fie găsit în viaţă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: copil valcea olt