x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil de opt ani mort în condiţii suspecte la Olteniţa

Copil de opt ani mort în condiţii suspecte la Olteniţa

de Magda Colgiu    |    16 Aug 2010   •   00:00

Un copil în vârstă de opt ani care a ajuns, vineri seară, la Spitalul Municipal Olteniţa, cu o plagă la genunchi, a murit, duminică, în unitatea medicală, iar părinţii acestuia îi acuză de malpraxis pe medici.



Un copil în vârstă de opt ani a murit duminică la Spitalul Municipal Olteniţa după ce cu două zile în urmă fusese dus la unitatea medicală cu o plagă la genunchi. Familia copilului îi acuză de malpraxis pe medici, afirmând că băiatul era "perfect sănătos" în momentul în care a fost internat şi că avea o simplă rană la genunchi, după ce a căzut în parc.

Potrivit directorului interimar al Spitalului Municipal Olteniţa, Liliana Petculescu, copilul a suferit o fractură la picior şi a fost adus vineri în unitatea medicală, unde i s-a aplicat o atelă gipsată. Ulterior, copilul a fost trimis acasă, cu recomandarea de a i se administra un antibiotic. "Noi nu ştim în acest moment dacă băiatului i s-a administrat acest tratament. Ulterior, duminică, acest copil trebuia să vină pentru ca rana să fie văzută şi toaletată de către medic, dar dimineaţa copilul a început să se simtă rău, să aibă vărsături. A fost adus din nou la spital de către rude, avea şi un început de febră, de 37,8 grade, a fost tratat şi i s-a administrat un antibiotic pe bază de ampicilină, identic cu cel recomandat, vineri, familiei.

În momentul în care a revenit în spital pentru control copilului i s-a făcut rău, era palid, iar echipa medicală a constatat că acesta a intrat în comă. În jurul orei 16:00, copilul a fost intubat şi resuscitat şi a decedat în jurul orei 17:30. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrală", a declarat Petculescu. DSP Călăraşi, dar şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului au început o anchetă.

×
Subiecte în articol: observator