x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COPLATA BEŢIVILOR. Pacienţii "mangă" VOR PLĂTI 30 la sută din costul spitalizării

COPLATA BEŢIVILOR. Pacienţii "mangă" VOR PLĂTI 30 la sută din costul spitalizării

de Agerpres    |    10 Apr 2012   •   16:05
COPLATA BEŢIVILOR. Pacienţii "mangă" VOR PLĂTI 30 la sută din costul spitalizării

Senatul a adoptat tacit marti propunerea legislativa potrivit careia asistenta medicala acordata in cazuri de intoxicatie etilica acuta se suporta, in proportie de 30 la suta, de catre asigurat.

Potrivit propunerii de lege pentru modificarea si completarea art. 237 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, initiate de Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu, in cazul in care asiguratul nu achita suma care ii revine, atunci acesta are obligatia de a efectua 50 de ore de munca in folosul comunitatii.

In expunerea de motive a proiectului de lege se precizeaza faptul ca tratarea cazurilor de etilism acut in urma intoxicatiilor cu alcool implica costuri ridicate pentru unitatile sanitare.

Propunerea legislativa a primit un raport de respingere din partea senatorilor din Comisia pentru sanatate, pe motiv ca initiativa nu face referire si la acele cazuri de intoxicatie etilica involuntare, care 'nu presupun culpa persoanei in cauza'.

Senatul a adoptat propunerea de lege in forma initiatorului, aceasta urmand sa fie transmisa Camerei Deputatilor, care este Camera decizionala in acest caz.

×
Subiecte în articol: plata spitalizare betivi