x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cornel Costea rămâne în arest

Cornel Costea rămâne în arest

de Violeta Fotache    |    03 Mar 2011   •   15:04

Fostul sef al Vamii Ploiesti, Cornel Costea ramane in arest. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins recursul acestuia impotriva deciziei de arestare data de Tribunalul Bucuresti la data de 25 februarie a.c.

Anunţul extinderii anchetei în cazul fostului şef al Vămii Polieşti, Cornel Costea, a fost făcut joi de către procurorul de şedinţă al DNA în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, investiţI să judece recursul inculpatului împotriva arestării sale.

“Deşi a semnat declaraţia olografă, nu a semnat-o şi pe cea tipizată, deoarece este probabil vorba de denunţurile pe care le-a făcut. Acţiunea penală se va extinde în acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am aşteptat ca acţiunea care l-a vizat pe el să ne conducă mult mai sus, la persoane cu funcţii mai înalte decât ale sale”, a susţinut, în faţa judecătorilor, procurorul DNA, la judecarea recursului şefului Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea. “Costea a solicitat încontinuu bani, chiar dacă vedea la televizor arestările din vămi, ştia că este urmărit, probabil, a avut surse la Poliţia Prahova. A ştiut sau şi-a dat seama inclusiv de faptul că este urmărit în trafic, însă aceasta nu l-a împiedicat să continue să ceară bani”, a declarat, în faţa judecătorilor, procurorul de şedinţă. Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul lui Costea, acesta rămânând arestat preventiv. Reamintim că în declaraţia la care s-a referit procurorul, Cornel Costea precizase că o parte din banii luaţI cu titlu de mită urmau să ajungă la “preşedintele S.B.”, un alt fost şef din Vama Ploieşti, Diana Severin lansând acuzaţii similare la adresa preşedintelui ANAF Sorin Blejnar. {i în arestările decise ieri de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la consilierul superior al ANAF şI o şpagă totală de 1,8 milioane de euro s-a făcut vorbire de un milion de euro pentru “conducerea ANAF”. Oficialul de la conducerea fiscului neagă însă orice implicare în cazuri de corupţie, susţinând că nu a luat nici un euro mită. Blejnar a precizat ieri că nu intenţionează să demisioneze din funcţie.

Noi acuzaţii au fost lansate public ieri la adresa oficialilor ANAF de deputatul PSD Robert Negoiţă, care a precizat că reprezentanţii Fiscului i-ar fi cerut 500.000 de euro înainte de alegeri, pentru a evita controalele. Potrivit Antena 3, el a precizat că a refuzat şI drept urmare  Fiscul a instituit sechestru pe bunurile sale. Desigur, deputatul trebuie să şi probeze aceste afirmaţii.

×
Subiecte în articol: anaf costea vama ploiesti