x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „CoronaCoin”, criptomoneda cu care se poate paria pe epidemia de coronavirus

„CoronaCoin”, criptomoneda cu care se poate paria pe epidemia de coronavirus

01 Mar 2020   •   16:00
„CoronaCoin”, criptomoneda cu care se poate paria pe epidemia de coronavirus

O nouă criptomonedă le permite investitorilor să parieze pe epidemia de coronavirus. Criptomoneda, numită „CoronaCoin”, este bazată pe evoluţia numărului de persoane ce se vor îmbolnăvi sau vor muri din cauza epidemiei, transmite Reuters.

Numărul de CoronaCoin aflate în circulaţie va scădea la fiecare două zile, în funcţie de ritmul de creştere a numărului de cazuri, scrie pe site-ul monedei, ceea ce sugerează că preţul ar putea creşte dacă se va mări numărul deceselor.

Criptomoneda poate fi cumpărată şi vândută pe platforme de tranzacţionare ca Saturn.Network, iar tranzacţiile şi implicit evoluţia bolii sunt înregistrate într-un registru digital numit blockchain, potrivit unuia dintre dezvoltatori, Sunny Kemp.

Totalul acestei monede e bazat pe populaţia lumii. Circa 20% din monede vor fi alocate lunar Crucii Roşii cu ajutorul unui procesator de plăţi în criptomonede, precizează Kemp.

Unii utilizatori ai platformei de social media Reddit au criticat demersul şi moneda.

"Sincer, este imoral", a scris unul dintre utilizatori.

"De prost gust", a comentat altul.

Întrebat dacă criptomoneda nu poate fi considerată morbidă, Kemp a spus că "în prezent sunt în circulaţie obligaţiuni de pandemie emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii", el afirmând că moneda sa nu este cu nimic diferite de acestea.

Epidemia de coronavirus a ucis până acum peste 2.900 de persoane la nivel global.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronacoin coronavirus