x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronavirus în România. Două greșeli majore pe timp de vară la triajul pacienților

Coronavirus în România. Două greșeli majore pe timp de vară la triajul pacienților

02 Aug 2020   •   21:08
Coronavirus în România. Două greșeli majore pe timp de vară la triajul pacienților

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România consideră că strategia de triaj și îngrijire a pacienților este greșită în privința locurilor destinate acestor activități.

Reprezentanții federației susțin că guvernații au obligația să asigure un mediu de lucru în care salariații din sănătate să-și poată desfășura activitatea profesională în bune condiții.

”Costumele individuale de protecție împotriva SARS-CoV-2 generează, îngreunează deja, de unele singure, în mod semnificativ activitatea profesională. Obligația de a face triajul în corturi, unde temperatura depășește deseori 45 grade Celsius, sau de-a asigura tratamentul pacienților în saloane neventilate, în care se ajunge la temperaturi de peste 40 grade Celsius, este greșită, alterând extrem de mult condițiile de muncă ale salariaților”, arată reprezentanții ”Solidarității Sanitare”.

Aceștia sunt de părere că, după 5 luni de pandemie, triajul trebuia să se desfășoare în clădirile spitalelor, nu în corturi, iar în felul acesta ar fi fost protejați de inutile suferințe suplimentare atât pacienții, cât și salariații.

”După 3 decenii toate spitalele ar fi trebuit să beneficieze de sisteme de ventilație, capabile să asigure un mediu de lucru decent salariaților care poartă echipamentele individuale de protecție”, au conchis reprezentanții Federației ”Solidaritatea Sanitară”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus