x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronavirus lovește România: OSIM se închide!

Coronavirus lovește România: OSIM se închide!

09 Mar 2020   •   18:51
Coronavirus lovește România: OSIM se închide!

Femeia de 42 de ani din Bucureşti confirmată cu coronavirus este angajată a OSIM şi a fost la serviciu timp de trei zile, a anunţat, luni, Ministerul Economiei. Ea a intrat în contact direct cu 29 de persoane la locul de muncă, iar clădirea OSIM a fost dezinfectată de o firmă specializată. Activitatea OSIM a fost suspendată până în 16 martie.

”În cursul zilei de 08 martie 2020 al paisprezecelea caz de coronavirus – COVID 19 - a fost confirmat la o femeie de 42 de ani din Bucureşti. Femeia, salariată a Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci lucrează în cadrul Direcţiei Economice şi s-a întors din concediu de la Roma în data de 27 februarie 2020, fiind prezentă la serviciu în zilele de 28 februarie, 02 şi 03 martie 2020. Începând cu data de 04 martie, salariata a solicitat concediu de odihnă”, a transmis, luni, Ministerul Economiei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că femeia a fost plasată în carantină în ziua de sâmbătă 07 martie 2020, iar în ziua de 08 martie 2020, după testarea pozitivă pentru infectarea cu COVID 19, a fost internată în spital”

Conducerea OSIM a fost informată în cursul zilei de 08 martie 2020, zi nelucrătoare, despre această situaţie, imediat transmiţându-se un e-mail de informare către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În dimineaţa zilei de luni 09 martie 2020, s-a transmis către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPB) o informare în acest sens împreună cu o listă de 29 de persoane care au intrat în legătură directă cu salariata confirmată pozitiv cu COVID 19. Prin aceeaşi adresă a fost solicitată comunicarea măsurilor care trebuiesc luate de către conducerea OSIM atât cu privire la toţi salariaţii OSIM, cât şi cu privire la clădirea unde se desfăşoară activitatea”, a mai transmis Ministerul.

MEDIAFAX

×
Subiecte în articol: osim coronavirus