x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CORONAVIRUS – Tactici mai deosebite folosite de diverse țări din lume

CORONAVIRUS – Tactici mai deosebite folosite de diverse țări din lume

04 Mai 2020   •   19:30
CORONAVIRUS – Tactici mai deosebite folosite de diverse țări din lume
Sursa foto: Imagine de NickyPe de la Pixabay

Preocuparea majoră, în acest moment, pe planetă e de a găsi metode de a reporni economiile concomitent cu a ține sub control pandemia, pentru a nu exploda numărul infectărilor și să fie sufocate sistemele sanitare. Într-un articol amplu pe care îl puteți citi în forma originală AICI, CNN prezintă măsuri mai deosebite încercate în diverse țări de pe planetă. Să le luăm pe rând:

 

Sălile de clasă 2.0

Una dintre problemele analizate este redeschiderea treptată a școlilor. Metoda aplicată în Danemarca, experimental deocamdată pentru copiii sub 12 ani, este de a împărți curțile școlilor în 2 secțiuni, delimitate cu benzi, iar în clase numărul de pupitre a fost redus și sunt plasate la distanță de 2 metri unele de celelalte. Copiii iau pauză la intervale determinate, se spală pe mâini la venire și la fiecare 2 ore și stau afară cât mai mult timp posibil. Suprafețele sunt dezinfectate de 2 ori pe zi.

Și Cehia a început o revenire treptată la școală, pentru început cu studenții din an terminal la colegii și universități, teoretic urmând să se aplice și copiilor de școală generală și liceenilor pentru consultații unu la unu.

 

Carduri de imunitate

Chile urmează, în cursul acestei săptămâni, să înceapă să emită carduri digitale de imunitate persoanelor vindecate de coronavirus, conform anunțurilor făcute în cursul zilei de ieri de oficialii din domeniul sănătății. Aceste așa-numite “carduri COVID” ar urma să fie eliberate celor care au fost confirmați pozitiv cu coronavirus și s-au însănătoșit, după o carantină de 14 zile.

Secretarul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că și Marea Britanie analizează această variantă a unui certificat de imunitate sau pașaport, pentru a li se permite celor cu anticorpi să revină cât mai mult posibil la viața normală.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului de Alergii și Boli Infecțioase al SUA, spune că ideea ca americanii să aibă certificare care să le ateste imunitatea la COVID poate avea avantaje “în anumite circumstanțe”.

 

Lockdown doar în weekend

Turcia este un exemplu de țară care a recurs la această măsură, lockdown total timp de 48 de ore care afectează 3 sferturi din populația Turciei, în 31 de provincii. În timpul săptămânii, obligativitatea de a sta acasă se aplică doar celor cu vârste sub 20 de ani sau peste 65 de ani. Ceilalți, teoretic, au voie să iasă, deși multe afaceri mici sunt închise, restaurantele sunt deschise doar pentru livrări la domiciliu și ridicări de comenzi, accesul este restricționat în locuri publice precum parcurile iar băncile și-au restrâns programul de lucru.

Măsura de lockdown strict în weekend este aplicată de Navano Nation în Arizona, membrii acesteia nevând voie să părăsească locuințele în weekend, iar în Libia publicului îi este permis să se plimbe doar între orele 7 dimineața și 12 după-amiaza iar magazinele sunt deschise doar în acest interval orar.

Citește aici articolul integral

×
Subiecte în articol: coronavirus