x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronavirus. Testarea în masă a bucureștenilor începe luni

Coronavirus. Testarea în masă a bucureștenilor începe luni

26 Mar 2020   •   19:08
Coronavirus. Testarea în masă a bucureștenilor începe luni
Sursa foto: Lucian Alecu

De luni va începe testarea în masă a bucureştenilor. Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar cele şase primării de sector vor achiziţiona câte 1000 de teste.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, luni începe testarea în masă a bucureştenilor. Pentru aceasta, Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar primăriile de sector câte 1000.

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat joi seara la întâlnirea pe care a avut-o la Primăria Capitalei testarea unui eşantion de 10.514 persoane din Bucureşti pentru infecţia cu noul coronavirus.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a informat, totodată, că populaţia Capitalei va fi împărţită pe categorii de vârstă după cum urmează: 0-19 ani, 20-44 ani, 45-64 ani, 65-79 ani, peste 80 de ani.

Managerul Institutului ,,Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a explicat de ce este necesară testarea în masă: „pentru că 80% din persoanele care sunt infectate cu COVID-19 fac forme uşoare şi medii, pe care uneori nici nu le conştientizează şi astfel îi infectează şi pe cei din jur, care pot face forme severe”.

Medicul a dat asigurări că echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor, aceştia vor fi chemaţi în faţa blocului prin intermediul preşedinţilor de asociaţii. Rezultatele vor fi obţinute în 15-20 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective.

În cazul în care o persoană este testată pozitiv, toţi oamenii care locuiesc în acea scară de bloc vor intra în carantină şi vor fi testaţi. Între timp, scările de bloc vor fi dezinfectate.

Sursa: Mediafax

×