x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coronavirusul din China: Guvernul cumpără biocide şi echipamente de protecție

Coronavirusul din China: Guvernul cumpără biocide şi echipamente de protecție

de Monica Cosac    |    03 Feb 2020   •   11:16
Coronavirusul din China: Guvernul cumpără biocide şi echipamente de protecție
Sursa foto: pixabay.com

În contextul epidemiei de coronavirus din China şi a alertei globale, lansată zilele trecute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Guvernul va achiziționa în regim de urgență echipamente de protecție, precum seturi de suport respirator sau biocide utilizate pentru dezinfecţia mâinilor şi a suprafeţelor.

 

Anunțul a fost făcut, ieri, de către miniștrii Afacerilor Interne și Sănătății, Marcel Vela și Victor Costache, care au precizat că, în următoarea ședință a Guvernului, va fi adoptată o ordonanță de urgență pentru achiziționarea unor echipamente de protecție, precum izolete pentru transporturi pe targa, seturi de suport respirator, substanțe pentru dezinfectare sau filtre pentru echipamente de izolare. Aceste achiziții vor fi făcute în regim de urgență de către Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate din subordinea Ministerului Finanțelor. Ministrul Sănătății spune că România are o capacitate bună de diagnostic, la nivel național existând, în prezent, 1.000 de kituri pentru depistarea coronavirusului.

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, ieri, la 305 morți (304 în China şi unul în ​Filipine) şi peste 14.000 de cazuri de îmbolnăviri. De asemenea, şapte state din Europa au cazuri confirmate (Germania – 10, Franța – 6, Italia – 2, Regatul Unit – 2, Spania – 1, Finlanda – 1, Suedia – 1), iar Rusia a anunţat 2 cazuri.

 

×