x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coruptie - Functionar AVAS, promovat intre doua spagi

Coruptie - Functionar AVAS, promovat intre doua spagi

de Magda Colgiu    |    Violeta Fotache    |    01 Mar 2007   •   00:00
Coruptie - Functionar AVAS, promovat intre doua spagi

Functionarul AVAS Alexandru Mindrut a fost prins in flagrant delict de luare de mita. El s-a lasat corupt cu 40.000 de dolari, primiti in doua transe de la reprezentantii firmei GEROM Buzau. 20.000 de dolari la 11 septembrie 2006, iar restul, marti ,27 februarie a.c.

Mindrut a fost promovat intre cele doua spagi, in timpul urmaririi penale, el ajungand din consilier in cadrul AVAS - Directia Postprivatizare director general al Directiei Juridice AVAS. Mituitorii sunt ex-deputatul moldovean Valeriu Guma, Ludmila Buzu si Sergiu Bulatel, mandatat sa administreze Gerom. Toti patru au fost retinuti pentru 24 de ore, sub acuzatii de coruptie, urmand ca Tribunalul Bucuresti sa decida daca va dispune arestarea lor pentru 29 de zile. In schimbul banilor, Mindrut ar fi urmat sa nu impuna plata unor penalitati societatii ce nu ar fi respectat clauzele contractuale angajate ca urmare a privatizarii. Totodata, pentru acesti bani, Mindrut ar fi acordat o serie de avize necesare mituitorilor pentru modificarea actelor constitutive ale firmei. Seful AVAS, Teodor Atanasiu, l-a suspendat ieri pe Mindrut.

ACTIONARI GREI LA GEROM. In noiembrie 2006, Gerom Buzau a scos la vanzare aproape 23 de milioane de noi actiuni, dintre care doar 5,3 milioane au fost cumparate, restul urmand sa fie anulate. Actionariatul societatii arata astfel: firma Hystria Expert, cu 78% din pachetul de actiuni, ex-deputatul moldovean Valeriu Guma (fost consul onorific al Moldovei in Cipru), cu 16,7%, SIF Muntenia, cu 4,3%, si alti actionari, 1,08%. Hystria Expert este detinuta de Sergiu Bulatel, tot din Republica Moldova, cu 5%, "grosul" fiind in ograda RTZEN Import Export Limited din Cipru. La aceeasi firma este actionar si afaceristul rus Constantin Iavorsky, cunoscut si pentru business-uri incheiate cu Roman Abramovici. Din CA al Gerom face parte si fiica boss-ului Lukoil in Romania, Carolina Tampiza.

×
Subiecte în articol: observator